Rotamhikaye.com

Ortadoğu Ülkeleri » Vizesiz Gidilen Ortadoğu Ülkeleri (9 Ülke)

Ortadoğu Ülkeleri »  Vize İstemeyen Ortadoğu Ülkeleri Listesi

Vizesiz gidilen Ortadoğu ülkeleri listemizde 9 ülke bulunmaktadır. Ortadoğu ülkeleri son yıllardır iç savaş ile boğuştuğu için ziyaret etmeden önce mutlaka güvenilirliğini araştırmanız gerekmektedir.

Ortadoğu ülkeleri petrol gibi bir çok yer altı kaynağına sahiptir. Bu kaynaklar neticesinde bölgede tansiyon bir hayli yüksektir. Ancak güvenilir bölgeler belirlendiğinde Ortadoğu ülkeleri içerisinde gezilecek harika yerler bulabilirsiniz.

Sizlerde Ortadoğu ülkeleri gezilecek yerler hakkında bildiklerinizi yorum kısmında belirtebilirsiniz.

Ortadoğu Ülkeleri Listesi

1. Birleşik Arap Emirlikleri

2. Filistin

3. Irak

4. İran

5. Katar

6. Kuveyt

7. Lübnan

8. Umman

9. Ürdün

Birleşik Arap Emirlikleri

Diplomatik, hususi ve hizmet pasaportları vizeden muaftırlar (90 gün geçerli, 90 gün ikametli)

Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) THY, Pegasus, FlyDubai, Emirates gibi havayollarıyla uçuyorsanız bu firmalar üzerinden elektronik vize alabilirsiniz. Gidiş ve dönüş uçuşunuzun aynı havayolu firmasıyla olması gerekiyor.  Vize başvurunuzu seyahat tarihinden en az 7 iş günü erken yapmanız gerekiyor.

Türk Hava Yolları E-vize sitesi üzerinden online vize başvurusunu gerçekleştirebilirsiniz. Birleşik Arap Emirlikleri’nde konaklayacağınız otel lüks bir otel ise vizeniz için sizlere sponsor olup, vize ücretini karşılayabiliyorlar.

Dubai Uluslararası Havalimanı’nda aktarma yapacaksanız ve bekleme süreniz 8 saatten az ise vize istenmemektedir.

Birleşik Arap Emirlikleri’ne vize başvurusu için İstanbul ve Ankara’da bulunan BAE Büyükelçiliğinden gerçekleştirebilirsiniz.

Birleşik Arap Emirlikleri resmi dili ve genel özellikleri

Birleşik Arap Emirlikleri komşu ülkeleri

Filistin

Umuma Mahsus Pasaport (Bordo pasaport) sahipleri 30 gün süreyle vizeden muaftır.

Filistin Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’yı içerisinde barındırmaktadır. Ülke İsrail devletinin işgali altındadır. Bundan dolayı bölge oldukça hareketlidir.

Türkiye üzerinden direkt uçuş bulunmamaktadır. Bunun yerine Mısır ve İsrail üzerinden gidebilirsiniz. Ancak Mısır ve İsrail üzerinden geçiş yapacağınız vize almanız gerekmektedir.

Filistin resmi dili ve genel özellikleri

Filistin komşu ülkeleri

Irak

Umuma Mahsus Pasaport (Bordo pasaport) sahipleri 10 gün süreyle vizeden muaftır.

Ancak bu süre sadece havayoluyla Irak’a ulaşmak isteyen yolculara verilmektedir. Karayolu ile Irak’a seyahat etmek isteyen yolcuların Irak Dış Temsilciliği’nden vize almaları gerekmektedir.

Irak resmi dili ve genel özellikleri

Irak komşu ülkeleri

İran

Umuma Mahsus Pasaport (Bordo pasaport) sahipleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

İran Orta Doğu’nun en eski uygarlıklarını içerisinde barındıran, ortadoğu ülkeleri arasında en çok kültürel zenginliği olan ülkesidir. İran’a Türkiye üzerinden direkt uçuşlar ve aktarmalı uçuşlar bulunmaktadır.

İran resmi dili ve genel özellikleri

İran komşu ülkeleri

Katar

Katar ülkesinde kapıda vize uygulaması bulunmaktadır. Umuma Mahsus Pasaport (Bordo pasaport) sahipleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Ayrıca havalimanında ücretsiz olarak vize alabilirsiniz.

Katar Basra Körfezinde yer almaktadır. Katar dünyanın en değerli para birimine sahiptir. Katar ülkesine Türkiye üzerinden direkt uçuşlar bulunmaktadır.

Katar resmi dili ve genel özellikleri

Katar komşu ülkeleri

Kuveyt

Umuma Mahsus Pasaport (Bordo pasaport) sahipleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

Kuveyt ile Türkiye arasında yapılan anlaşmalar neticesinde Kuveyt, Türk vatandaşlarına kapıda vize uygulamasını yürürlüğe koymuştur. Ülke sınır kapısına geldiğinizde gidiş – dönüş uçak biletiniz ve en az 4-5 yıldızlı bir otelden konaklama belgenizi göstererek ülkeye rahatlıkla giriş sağlayabilirsiniz.

Ancak şu unutulmamalıdır ki Kuveyt, pasaportunda İsrail giriş-çıkış damgası vurulan kişileri ülkeye almamaktadır.

Kuveyt’e Türkiye üzerinden direkt uçuşlar bulunmaktadır.

Kuveyt resmi dili ve genel özellikleri

Kuveyt komşu ülkeleri

Lübnan

Umuma Mahsus Pasaport (Bordo pasaport) sahipleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

Kuveyt gibi Lübnan’da pasaportunda İsrail giriş-çıkış damgası olan ziyaretçilerin ülkeye girişini yasaklamıştır.

Lübnan, Doğu Akdeniz’de yer alan eşsiz güzellikte bir ülkedir. Türkiye üzerinden Lübnan’a direkt uçuşlar ve aktarmalı uçuşlar bulunmaktadır.

Lübnan resmi dili ve genel özellikleri

Lübnan komşu ülkeleri

Umman

Umman hükümeti Türk vatandaşları için kapıda vize ve online vize olarak iki prosedürü uygulamaktadır. Dilerseniz ülke sınır kapısında vize alabildiğiniz gibi web sitesi (Umman E-vize) üzerinden online vize de alabilirsiniz.

Umman Arap yarımadasının güneydoğu kıyısında yer almaktadır.

Umman ülkesine Türkiye üzerinden direkt uçuşlar bulunmaktadır.

Umman resmi dili ve genel özellikleri

Umman komşu ülkeleri

Ürdün

Umuma Mahsus Pasaport (Bordo pasaport) sahipleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

Ürdün, Ortadoğu’da yer alan Arap ülkesidir. Ürdün’e Türkiye üzerinden direkt ve aktarmalı uçuşlar ile ulaşmak mümkündür.

Ürdün resmi dili ve genel özellikleri

Ürdün komşu ülkeleri


Ortadoğu ülkeleri kültürel bir çok zenginliğini içerisinde barındırmaya devam etse de bölgedeki çatışmalar ne yazık ki bu kültürel zenginlikleri gölgede bırakmaktadır.

Eğer ortadoğu ülkeleri hakkında net bir karar vermekte zorlanıyorsanız “Vizesiz gidilen ülkeler listesi” yazımızı okuyarak, vizesiz gidilen 114 ülkeyi inceleyebilirsiniz.

Ayrıca “Vize istemeyen asya ülkeleri” yazımızı da okuyarak vizesiz gidilen ortadoğu ülkeleri için alternatif ülkeleri inceleyebilirsiniz.

Yazı Özeti
Konu
Ortadoğu Ülkeleri » Vizesiz Gidilen Ortadoğu Ülkeleri (9 Ülke)
Açıklama
Vizesiz gidilen Ortadoğu ülkeleri listemizde 9 ülke bulunmaktadır. Ortadoğu ülkeleri son yıllardır iç savaş ile boğuştuğu için ziyaret etmeden önce mutlaka güvenilirliğini araştırmanız gerekmektedir.
Yazar
Yayıncı Adı
Rotamhikaye
Yayıncı Logo