Seferihisar ve Sığacık Gezilecek Yerler Listesi » 25 Önemli İpucu

3
1197
sığacık

Seferihisar ve Sığacık gezilecek yerler yazımızda; bölgedeki tarihi yerler, plajlar ve çeşitli aktivitelerden bahsettik. Gezi planınızı yapmadan önce yazımızı okuyarak detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

İZMİR, Seferihisar – Sığacık

Sığacık nerede, hangi ile bağlı?” , “Sığacık nasıl bir yer?” gibi sıkça merak edilen soruları bu başlık altında cevaplandırdık.

Son zamanlarda özellikle romantik filmlere ev sahipliği yaparak adından sıkça bahsettiren Sığacık, İzmir’in Seferihisar ilçesine bağlı bir sahil mahallesidir. İzmir şehir merkezine 52 kilometre, Seferihisar ilçe merkezine ise 7 kilometre uzaklıkta bulunur. Sığacık’ın nasıl bir yer olduğunu anlamak için önce biraz Seferihisar’dan bahsetmek istiyoruz.

seferihisar

Seferihisar tarihin tozlu sayfalarına tanıklık etmiş, birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış, eski bir yerleşim yeridir. Ancak günümüzde Seferihisar’ı bu kadar önemli kılan şey, Türkiye’nin ilk “Cittaslow”, “Yavaş Şehir”, “Sessiz Şehir” unvanına sahip yeri olmasıdır. Peki, nedir bu Cittaslow?

İnsanların günümüz dünyasında her şeyi hızla tüketmesine karşın, 1999 yılında İtalya’da başlatılmış olan birlik hareketidir Cittaslow. Amaçladığı şey, hızla küreselleşen kentlerin, birbirine benzemesinin, aynılaşmasının önüne geçmektir. Büyük AVM’ler yerine küçük esnafın, bakkalların, manavların, terzilerin olduğu, gelenek, görenek ve zanaatlara sahip çıkıldığı, daha çok park ve yeşil alanın bulunduğu, sağlık ve huzur içinde, stressiz bir yaşamın sürdürüldüğü kentlerin sayısını arttırmak, bu hareketin felsefesini oluşturur. Bir yerleşim yerinin Cittaslow unvanı alabilmesi için, Uluslararası Cittaslow Birliği’nin belirlediği kriterleri sağlayarak, üyelik süreci sonunda onaylanması gerekmektedir. Huzur arayışındaysanız eğer, Seferihisar bu arayışınızı çözüme kavuşturacak tescilli bir yerleşim yeridir.

Seferihisar hakkında biraz bilgi sahibi olduğumuza göre, gelelim güzel sahil kasabası Sığacık’a

İlçe merkezine 7 kilometre uzaklıkta olan Sığacık, denizi, doğası ve tarihi dokusu ile hem gözünüze hem de ruhunuza hitap edecek küçük bir sahil kasabası. Yüksek binalar göremeyeceğiniz, aksine küçük, şirin, rengârenk evlerle süslü sokaklarına hayran kalacağınız bir yer ilçedir. Bu güzel kasabada gezilecek yerler hakkında bilgi vermeden önce, tarihinden söz etmek istiyoruz.


Seferihisar Sığacık Tarihi

sığacık wallpaper

Tarihte birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış olan Seferihisar – Sığacık sınırları içindeki en eski yerleşim yeri olan Teos Antik Kenti, Giritliler tarafından, M.Ö 2000 yılında inşa edilmiştir. 4000 yıldır yerleşimin olduğu Seferihisar’da M.Ö 7. ve 5. yüzyıllar arasında Lidyalılar, İranlılar, Atinalılar ve Spartalılar hüküm sürmüştür. Daha sonra yöreye İranlılar, Bergama Krallığı, Makedonyalılar, Eski Yunanlılar, Romalılar ve Bizanslılar egemen olmuştur. 1084 yılında Emir Çakabey tarafından işgal edilen Seferihisar toprakları, Sultan Mesut’un harekete geçmesi ile Selçuklulara taşınmıştır. 1425 yılında Aydınoğulları’nın eline geçen bölge, Cüneyt Bey’in ölümüyle Osmanlıların kontrolüne girmiş ve bundan sonra Osmanlı toprağı olarak kalmıştır.

4000 yıllık geçmişe sahip olan bölgenin tarihini daha yakından inceleyebileceğiniz tüm mekânları, Seferihisar Sığacık’ta Gezilecek Yerler (Tarihi Mekânları) başlığı altında topladık.


Seferihisar Sığacık’ta Gezilecek Yerler Listesi


Seferihisar Sığacık’ta Gezilecek Yerler (Tarihi Mekânları)

Teos Antik Kenti

sığacık gezilecek yerler

Tarihi M.Ö 1000’lere dayanan, Ionia Bölgesi’nin 12 kentinden biri olan Teos, 65 hektarlık bir alana yayılmıştır. İlçe merkezine 3,5 kilometre uzaklıkta bulunur. Teos Antik Kenti’ni özel kılan en önemli özelliği, tarihte ilk kez Dionysos adıyla kurulan sanatçılar birliğine ev sahipliği yapmış olmasıdır.

Güney ve Kuzey limanı arasında gelişen antik kent içinde birçok önemli yapı bulunmaktadır. Bunlardan en dikkat çekeni ise kuşkusuz Helenistik dönemin en önemli mimarı Hermogenes’in eseri olan Dionysos Tapınağı’dır. Tapınak M.Ö 2.yüzyılda inşa edilmiş olup Anadolu’daki en büyük Dionysos (Yunan şarap ve bağbozümü tanrısı) tapınağıdır.

Teos Antik Kenti içinde bulunan bir diğer önemli yapı ise Bouleuterion yani meclis binasıdır. Tarihte önemli kararların alındığı bina, kentteki en iyi korunmuş yapılardan biridir. Meclis binasının orkestra bölümü ve basamaklarının bir kısmı günümüze kadar ulaşmıştır. Antik kentte yer alan yapılardan bir diğeri de yaklaşık 500 kişilik izleyici kapasitesine sahip olan antik tiyatrodur.

Antik dönemde önemli bir liman kenti olan Teos, dönemin deniz ticareti öncüsü konumundaydı. Kent Kuzey ve Güney olmak üzere 2 adet limana sahipti. Günümüzde Kuzey limanına dair bir kalıntı bulunamasa da, Güney limanı Anadolu kıyılarında görülebilecek en iyi liman olma özelliğine sahiptir. Liman yöre balıkçıları tarafından halen kullanılmaktadır. Güney limanında bir de kilise bulunmaktadır ancak kilisenin ne zaman, kim tarafından yaptırıldığı bilinmemektedir.

Ünlü düşünür Herodot’un “Dünya’nın en ılımlı yeri” olarak tanımladığı Teos, uzun yıllar birçok sanatçıya ev sahipliği yapmıştır. Daha sonra huzursuzluk kaynağı olarak görülen sanatçı ve filozoflar, M.Ö 2. yüzyılın ortalarında Efes’e sürülmüştür.

Teos Antik Kenti, birinci derece sit alanı olarak koruma altındadır, arkeolojik kazı çalışmaları devam etmektedir.

Sığacık Teos Antik Kenti’ne giriş ücreti kişi başı 10 TL’dir. Müze kart geçerli olmaktadır.

Detaylı bilgi almak için Kültür ve Turizm Bakanlığı web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Kenti detaylı incelemek istiyorsanız 2 saat süre ayırmanızı öneririz.


Sığacık Kalesi

seferihisar gezilecek yerler

Sığacık Kalesi, günümüzde de kullanılan limanın hemen kuzeydoğusunda bulunan, ilçeye geldiğiniz anda sizi karşılayacak ilk yapılardan birisidir. Kaleyi kimin yaptığı hakkında 2 farklı görüş vardır. Bir kısım Cenevizliler ’den kalma olduğunu savunurken, bir kısım da Selçuklular döneminde yapıldığını savunur. Aydınoğulları ve Osmanlılar döneminde birçok kez elden geçen kalenin en önemli onarım süreci Osmanlı döneminde gerçekleşmiştir. Piri Reis’in önerisi üzerine, Rodos seferine hazırlanan Kanuni Sultan Süleyman, dönemin donanma komutanı Parlak Mustafa Paşa’ya, Sığacık Kalesi’nin taş ocağı şekilde onarılmasını emretmiştir. Böylece, önemli bir deniz üssü haline gelen kale, günümüze de ulaşmış olan son şeklini kazanmıştır.

Kale surlarının sınırladığı bölgede, bitişik nizamda inşa edilmiş evler bulunmaktadır. Rengârenk dar sokakların bulunduğu, her köşesinde fotoğraf çekmek isteyeceğiniz bu alan “Kaleiçi” olarak isimlendirilir. Günlük hayatın hala kale içerisinde devam ediyor olması, burayı özel kılan özelliklerden biridir. Surların içinde kalan alanda, Süleyman Han Camii, hamam ve mescit bulunmaktadır. Surların yapımında Teos Antik Kenti’nin taşlarından yararlanılmış olup, duvarlarda Teos’tan gelme kitabelere rastlamak mümkündür. 30 yıl öncesine kadar kalenin 3 tane ahşap kapısı bulunuyormuş ve kapıları bekleyen 2 bekçisi… Akşam kapılar kapanır ve bekçiler göreve başlarmış. Ancak ne yazık ki kapılar şuan yok ve nerede olduklarına dair bir bilgi de bulunmuyor.

Sığacık Kale’si her gün, her saatte ziyaretçiye açıktır. Giriş ücretsizdir.


Seferihisar Sığacık’ta Gezilecek Yerler

Kaleiçi Sokakları

seferihisar gezilecek yerler

Sığacık’ta çekilen dizi ve filmlere bol bol ev sahipliği yapmış, bembeyaz duvarların renkli panjurlarla süslendiği, cumbalı taş evlerin oluşturduğu, kendinizi masal diyarında hissedeceğiniz sokaklardan bahsediyoruz… Sokaklar alışık olduğumuz cinsten değil, genişlikleri en fazla 4 metre, Arnavut kaldırımına tahta panjurlar eşlik ediyor, eski ile yeni öyle güzel kucaklaşıyor ki, büyüsüne kapılıp sessizlik ve huzur içinde saatlerce dolaşabiliyorsunuz…

Sığacık otellerinin büyük bir kısmı burada bulunuyor, genelde butik otel konsepti hâkim. Taş evlerin çoğu kafe, hediyelik eşya ve organik ürünler satın alabileceğiniz dükkânlar olarak kullanılıyor. Güzel deniz ürünleri yiyip, Ege zeytinyağlılarına doyabileceğiniz harika restoranları da Kaleiçi sokaklarında bulabilirsiniz.

Fotoğraflarınıza harika fonlar oluşturacak, insanlara “Bu fotoğrafı nerede çektin?” dedirtecek yerler arıyorsanız, adresiniz kesinlikle burası olmalı.


Sığacık Pazarı

sığacık pazarı

Sığacık Pazarı’nı öyle bildiğimiz pazarlar gibi bir şey düşünmeyin, dünyanın neresinde kalenin içine kurulan bir pazar biliyorsunuz?  Tamamen yerel halka ait tezgâhlarda bulabileceklerinizin sınırı yok. Organik sebze, meyveden, el açması baklavalara, organik bakım ürünlerinden, zeytinyağlı sarmalara, takıdan, hediyelik eşyalara kadar her şeyi bulabilirsiniz. Cittaslow kent olma kriterlerinden biri de, bölgede yetişen ürünlerin direkt olarak üreticiden sizlere ulaşmasıdır. Bu pazarı bu kadar güzel kılan ve dünya çapında üne kavuşmasını sağlayan da bu yönüdür. Sıcacık Ege halkıyla kucaklaşıp, kendinizi evinizde gibi hissedeceğiniz bu atmosferi solumadan Sığacık’tan ayrılmamalısınız.

Sığacık Pazarı, pazar günleri, Kaleiçi’nde kuruluyor.

Pazara aç gitmenizi ve karnınızı yöre halkının elleriyle hazırlamış olduğu harika lezzetlerle doldurmanızı şiddetle tavsiye ediyoruz. Yediklerinizin yanında meşhur Karadut suyundan içmeyi unutmayın! Pazar, sezonun yoğun dönemlerinde çevre ilçelerden de insanların gelmesiyle oldukça kalabalık olmaktadır, gitmeyi düşünüyorsanız bu durumu da göz önünde bulundurmanızı öneririz.


Teos Marina

sığacık gezilecek yerler

Sığacık’ta gezilecek yerler listenize mutlaka eklemeniz gereken yerlerden biri olan Teos Marina, 2010 yılında hizmete açılmış ve denizde 450 tekne kapasitesine sahiptir. Teos Marina İşletmesi, Sığacık’ta çevreye duyarlı bir marinacılık anlayışı benimsemiş bu sayede “5 Altın Çıpa” kalitesinde hizmet veren marinalar arasına girmeye hak kazanmıştır. Marina içerisinde restoranlar, alışveriş alanları, marketler, çeşitli dükkânlar bulunmaktadır. Teos Marina’yı önemli kılan bir diğer özelliği de Yunanistan’ın Samos Adası’na düzenlenen feribot seferlerinin başlangıç noktası olmasıdır. Sığacık- Samos arasında hizmet veren feribotları kullanarak, ortalama 1 saat 40 dakikalık bir deniz yolculuğu ile Samos’a ulaşabilirsiniz ancak bu seyahat için Schengen vizesinin şart olduğunu unutmayın.

Sığacık – Samos feribot fiyatları:

  • Yetişkin (Tek Yön): 25 €
  • Yetişkin (Gidiş-dönüş aynı gün): 58 €
  • Yetişkin(Gidiş-dönüş farklı gün): 78 €
  • Çocuk (Tek Yön): 15 €
  • Çocuk (Gidiş-dönüş aynı gün): 50 €
  • Çocuk (Gidiş-dönüş farklı gün): 50 €

Seferihisar Mandalina Festivali

seferihisar mandalina festivali

Seferihisar Belediyesi tarafından, bölgenin önemli geçim kaynaklarından olan mandalinanın tanıtımı ve üreticinin desteklenmesi amacıyla düzenlenen festival, her yıl Kasım ayında gerçekleşmektedir. Dünyadaki en kaliteli Satsuma mandalinasının yetiştiği yer olan Seferihisar, festival sayesinde her yıl renkli görüntülere ev sahipliği yapmaktadır. Festivalde mandalina kral ve kraliçesi, en iyi mandalina üreticisi, en iyi mandalinalı yemek ve tatlı, en iyi mandalina temalı hediyelik eşya seçilmektedir. Festivalde gelenek haline gelmiş, en yavaş bisiklet sürme yarışması da yapılmaktadır. Çeşitli sanatçıların konserlerinin de yapıldığı festival, şehir dışından yapılan turlar ile ziyaretçi akınına uğramaktadır. Seferihisar’da katılabileceğiniz, turuncuya doyacağınız bu etkinliği de aklınızın bir köşesine yazmanızı öneririz.


Seferihisar Sığacık Denize Girilecek Yerler

Sığacık Akkum Plajı

sığacık akkum plajı

Seferihisar’da belediye tarafından işletilen 8 adet Halk Plajından biri olan Sığacık Akkum Plajı, ilçeye 2,5 kilometre uzaklıkta bulunuyor. İsminden de anlaşılacağı üzere, plaj kumdan oluşuyor ve kesinlikle soğuk su severlere hitap ediyor. Rengine hayran kalacağınız, uzaktan gördüğünüzde atlamak için kendinizi zor tutacağınız, ilçenin en güzel plajlarından biri…

Sığacık Akkum Plajına giriş ücreti var ancak oldukça cüzi bir miktar. Bunun karşılığında, duş, soyunma kabini, WC, şezlong ve şemsiye hizmeti alabiliyorsunuz, hepsi ücret dâhilinde. Her zaman tertemiz, masmavi görebileceğiniz plaj, Türkiye’nin Mavi Bayraklı Plajlarından olma hakkı kazanarak, temizliğini kanıtlamış durumda. Plaj yaz aylarında oldukça kalabalık ve gürültülü olabiliyor. Konumu sebebiyle güzel rüzgâr alan Akkum Plajı, rüzgâr sörfü meraklılarının da uğrak noktası haline gelmiş.

Plaj çevresinde kafe ve restoranlar bulunuyor. Engelliler için rampa, WC, şezlong ve şemsiye hizmetinin yanında, denize girişte kullanılmak üzere yapılmış rampa ve tutamaklar bulunuyor. Plaj hizmetleri içerisinde piknik alanı ve otopark da bulunmaktadır.

Akkum Plajına kendi aracınızla kısa sürede ulaşabileceğiniz gibi, merkezden kalkan minibüsleri de tercih edebilirsiniz.

Zeytin ağaçları ile turkuaz suların buluştuğu Akkum plajı, Sığacık otellerine yakın konumu ile tatilcilerin sıkça tercih ettiği, gitmenizi önereceğimiz plajlardandır.


Akarca Plajı

seferihisar

Suyunun serinliği ile ün salmış, ilçeye 7 kilometre uzaklıkta bulunan, Akkum’a göre daha sakin bir halk plajıdır. Türkiye’nin Mavi Bayraklı Plajlarından olmaya hak kazanan Akarca Plajı, buz gibi de olsa berrak rengi ile sizi kendine çekmeyi başaracaktır. Plajın olumsuz özelliklerine gelecek olursak, denizin içinin taşlık olması ve birden derinleşiyor oluşu bu bağlamda sayabileceğimiz iki şeydir. Yanınızda bir çift deniz ayakkabısı bulundurup, denize girişte dikkatli davranarak bu iki problemi de çözebilirsiniz. Sığacık pansiyonları bölgesine oldukça yakın konumda olan Akarca Plajı’na kendi aracınız veya merkezden kalkan minibüsler ile rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Plaj içerisinde şezlong, şemsiye, duş, soyunma kabini ve otopark hizmeti mevcut. Tesis içinde ve çevresinde alışveriş yapabileceğiniz dükkânların yanı sıra yemek yiyebileceğiniz kafe ve restoranlar da bulunmaktadır.


Sığacık Tekne Turu

sığacık

Sığacık’ta denize girilecek en güzel yerler, sadece tekne ile ulaşabileceğiniz eşsiz koylar kesinlikle. Denize girilecek yerleri listelerken bu koylardan bahsetmemek haksızlık olurdu.

Sığacık tekne turu yapmadan dönmemeniz gereken bir yer. Tekne turu için öncelikle İlçe limanında bulunan tur şirketleri ile 1-2 gün öncesinden görüşerek, hangi tura katılacağınızı belirlemelisiniz. Turlar genel olarak her gün 10.30-17.30 saatlerinde gerçekleşmektedir. Tatilinizi planlarken 1 günü tekne turuna ayırarak, zaman planlamanızı daha doğru yapabilirsiniz. Turlarda yemek menüsü balık/tavuk, makarna, salata ve meyve şeklindedir ancak satın aldığınız tura göre değişim gösterebilir.

Tekne turu fiyatları, şirkete ve döneme göre değişim göstermektedir. Ortalama kişi başı fiyatı 80-110 TL arasında değişmektedir.

Eğlenceli, bol bol maviye ve doğal güzelliklere doyacağınız unutulmaz bir gün yaşayacağınızı garanti ediyoruz.

Tur planları tur şirketine göre değişim gösterse de genel olarak hepsi aynı rotayı izlemektedir.

Ilıca Boğazı, Çamur Koyu

Turun ilk durağı, çamur banyosu yapabileceğiniz bu koy olacak. Yaklaşık 45 dakikalık bir mola verilecek. Dağlardan gelen tatlı su, bu bölgede denizin içinden kaynıyor ve doğal bir çamur oluşuyor. Güzellik denince illa bir Kleopatra ismi geçer ya, bu koy için de söylenmiş tabii. Kleopatra bu çamurla güzellik banyosu yapıyormuş zamanında. Söylemesi bizden, inanması sizden…

Bu koya ulaştığınızda, tekneden denize atlayıp, yüzerek kıyıya ulaşıyorsunuz, ardından çılgınca simsiyah çamura bulanıyorsunuz. Çamur kuruduğunda, çimentodan hallice bir görüntünüz oluyor, işin asıl eğlencesi ise temizlenme kısmı. Denizin içinde debelenen foklara benzeyen insan manzaralarına şahit olmanız ihtimaller dâhilinde. Çamura bulanıp güzelleştikten sonra, turkuaz suların keyfini çıkarabilirsiniz. Ancak uyarmamız gereken bir konu var; su ÇOK SOĞUK!

Harabeler Koyu

sığacık gezilecek yerler

Turun ikinci durağı, tarihi özelliği ve güzelliği ile dikkatleri çeken Harabeler Koyu olacak. Burada da yaklaşık 45 dakikalık bir mola verilecek. Koy, deniz ticareti yapılmış, eski bir Yunan liman köyüne ait. Kayalardan oyma merdivenler ve taşlardan yapılmış ev kalıntıları koyda görebileceğiniz tarihi izlerdir. Koyu özel kılan durum, Ege Bölgesi’nde matbaanın kurulduğu ilk liman köyü olmasıdır. Bu koyda hem tarihe ufak bir yolculuk yapacak hem de eşsiz turkuaz suların tadına varacaksınız. Dilerseniz kıyıya yüzebilir, güneşin keyfini çıkarabilirsiniz.

Mağaralar Bölgesi

Turun üçüncü durağı, mağaralar. Bölgede, yaşanan çeşitli doğa olayları sonucunda oluşmuş iki tane mağara bulunuyor. 5 metreden küçük bir tekne ile tura çıktıysanız, mağaralara girme ihtimaliniz yüksek. Ancak mağaralara giriş çok güvenli olmadığından genelde sadece 5-10 dakikalık bir geçiş yapılarak, fotoğraf çekilmesi için yavaşlanır. Bölge insanları eskiden mağaralara fok mağarası dermiş. 40 yıl önce, her girdiklerinde üç beş fok görürlermiş ancak ne yazık ki günümüzde fokları görmek mümkün olmamaktadır.

Papaz Boğazı

seferihisar gezilecek yerler

Turun dördüncü ve 1 saatlik yemek molasının verileceği durağıdır. Aslında iki koy halinde olan Papaz Koyu, çok eskiden bir yerleşim yeriymiş, papazların yaşadığı ve sığındığı bölgeden ismini alıyormuş. En az 300 senelik bir geçmişten bahsediyoruz… Koyun üzerinde su kuyuları bulunuyor ve hepsi o zamanlarda açılmış. Koyda bulunan diğer önemli şey ise en az 500 yıllık olan zeytin ağaçları. Kara parçasının iç kısımlarında bir de kilise olduğu da söylentiler arasındaymış. Turkuaz sular eşliğinde ruhunuz, güzel yemekler ile de karnınız doyacak. Yemek bitince kıyıya kadar yüzebilir, ufak bir yürüyüş yapabilirsiniz.

Taş Ada

Turun beşinci durağı olan Taş Ada oldukça sığ, çocuklar ve yüzme bilmeyenler için ideal bir koy. Koyun ismi, koyun ağzında bulunan büyükçe kayadan geliyor. Burada suyun berraklığına hayran kalacaksınız. Deniz zemini tamamen bembeyaz kumlardan oluştuğu için, 25 metre derinliğe kadar çıplak gözle görebilirsiniz. Dilerseniz kumsala yüzüp, güneşlenebilirsiniz. Burada mola süresi 30 dakika.

Akvaryum

Turun son molasının verileceği akvaryum, pırıl pırıl oluşu ile sizi kendine hayran bırakacak. Koy ile ilgili söylememiz gereken en önemli şey, yeraltından denize karışan Memba suyu sayesinde, suyun BUZ gibi olduğu, gerçek anlamda BUZZ. Dipte ne varsa görebileceğiniz, cam gibi bir koy olan Akvaryum, son yüzme şansınızdır. Buz gibi sulara kendinizi atın ve günün tüm yorgunluğunu orada bırakın. Bu koydan sonra tekneler dönüşe geçiyor, rüzgârın ve turkuaz suların keyfine varıp, bol bol fotoğraf çekmeyi unutmayın!


Seferihisar Sığacık’ta Dalış

seferihisar sığacık dalış

Seferihisar’a gitmişken, bir de suyun altını görmeliyim diyorsanız, dalış sporu için harika lokasyonlardan birindesiniz. İlçe limanında birçok dalış merkezi bulunmaktadır. Bu merkezler ile görüşüp hem eğitim alabilir hem de eğitiminiz varsa dalışlara katılabilirsiniz.

 Sığacık Körfezi’nde her seviyeye uygun dalış yapılmaktadır. Bu dalışların kategorileri resif, kovuk, mağara, batık, derin dalış gibi seviyenize göre belirlenmektedir. 20’den fazla dalış noktası bulunan Seferihisar, Türkiye’de dalış yapılabilecek en zengin bölgelerden biridir.

Bir dalışın maliyeti yaklaşık olarak 120 TL’dir.


Seferihisar Sığacık Sık Sorulan Sorular

seferihisar

Seferihisar Sığacık ne zaman gidilir?

Seferihisar Sığacık Nisan-Kasım ayları arasında ziyaret edebileceğiniz bir tatil bölgesidir. Deniz-kum-güneş şeklinde bir tatil planlıyorsanız, denizin Haziran sonlarından önce ısınmadığını göz önünde bulundurmalısınız.

İzmir Sığacık arası kaç kilometredir?

İzmir merkezden, Sığacık 52 kilometredir.

İstanbul Sığacık arası kaç kilometredir?

İstanbul Sığacık arası 541 kilometredir.

Seferihisar Sığacık’ta ne yenir?

Kesinlikle deniz ürünleri yenir. Ege’nin mükemmel zeytinyağlıları, mezeleri, enginarı, kabak çiçeği dolması… Gittiğiniz mevsime göre değişebilecek ama kesinlikle yemeniz gereken şeylerdir.

Seferihisar Sığacık’ta nerede kalınır?

Seferihisar otelleri ve Sığacık pansiyonları kalacak yer sorununuzu çözebilir. Bölge halkının günlük/haftalık/sezonluk olarak kiraladığı evleri de seyahatiniz öncesinde inceleyerek daha hesaplı bir tatil planlayabilirsiniz.

Konaklayacağınız yere karar vermeden önce daha önce hazırlamış olduğum Konaklama Uygulamaları başlığı altındaki uygulamaları incelemenizi öneririz.

Seferihisar Sığacık’a nasıl gidilir?

seferihisar gezilecek yerler

İzmir’den Seferihisar’a ulaşmak için birçok alternatif bulunmaktadır.

Otobüs ile:

İzmir’den Seferihisar’a gitmek için 730 Numaralı belediye otobüsünü kullanarak Seferihisar’a gelebilir daha sonra ise Sığacık yönüne giden yeşil dolmuşlara binerek ilçeye rahatlıkla ulaşabilirsiniz. İzmir Sığacık arası yaklaşık olarak 50 dakika sürmektedir.

Dolmuş ile:

İzmir’den Seferihisar Sığacık’a İzmir Üçkuyular İlçe Terminali’nden Ürkmez – İzmir  ya da Seferihisar – İzmir dolmuşlarını kullanarak ulaşabilirsiniz.

Araba ile:

İzmir’den araba ile İzmir – Çeşme otoyolunu kullanıp, Seferihisar çıkışından çıkarak Sığacık ya da Teos tabelalarını takip ederek ilçeye ulaşabilirsiniz.

Seferihisar’a uçakla nasıl gidilir?

Seferihisar’a uçak kullanarak gelmek istiyorsanız öncelikle bulunduğunuz şehirden, İzmir Adnan Menderes Havaalanı’na gelmelisiniz. Havaalanında bulunan İZBAN istasyonundan Cumaovası’na giderek, 829 no’lu, Cumaovası-Seferihisar belediye otobüsü hattını kullanabilirsiniz. Adnan Menderes Havaalanına geldikten sonra araba kiralayabilir ya da transfer hizmeti satın alabilirsiniz.


Seferihisar ve Sığacık Gezilecek Yerler yazımızda ihtiyacınız olan tüm bilgileri aktarmaya çalıştık. Ege’nin sessiz kasabası, huzurun tescilli adresi Seferihisar’ın tadını çıkartacağınız, harika bir tatil geçirmenizi dileriz.

Seferihisar’a yapacağınız yolculukta, daha önceki yazımızda anlattığımız Seyahat Uygulamaları, yolculuğunuzu büyük oranda kolaylaştıracaktır. İncelemeyi unutmayın.

Yazı Özeti
Seferihisar ve Sığacık Gezilecek Yerler Listesi » 25 Önemli İpucu
Konu
Seferihisar ve Sığacık Gezilecek Yerler Listesi » 25 Önemli İpucu
Açıklama
Seferihisar ve Sığacık gezilecek yerler yazımızda; bölgedeki tarihi yerler, plajlar ve çeşitli aktivitelerden bahsettik. Gezi planınızı yapmadan önce yazımızı okuyarak detaylı bilgi edinebilirsiniz.
Yazar
Yayıncı Adı
Rotamhikaye
Yayıncı Logo

3 YORUMLAR

  1. Merhaba Mecit bey,

    Öncelikle çok değerli bilgiler içeren yazınız için teşekkürler. Yazı özeti kısmında paylaşmış olduğunuz fotoğrafın neresi olduğu ile ilgili bilgi paylaşabilirsiniz çok sevinirim. Cevabınız için şimdiden teşekkür eder, iyi günler dilerim…

    • Erkan Bey,
      Sığacık ilçesinin tam karşı adasında yer alan Kokkari’ye aittir. Yoğun sezonlarda günlük olarak adaya tur düzenleniyor. Sığacık ve Seferihisar gezilecek yerler dediğimizde akla Kokkari’de geldiği için özet yazısında oranında fotoğrafını kullandım. İlginize çok teşekkür ederim.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen adınızı buraya girin