Rotamhikaye.com

Gezgin Kadınlar » Türkiye’nin İlham Veren Gezgin Kadınlar Listesi

Gezgin kadınlar listemizde yer alan tüm kadınlarımızı öncelikle tebrik etmek istiyoruz. Cesaretleri ile birçok kişiye ilham oldukları için, hayallerini yaşamak adına verdikleri mücadele için ve bu ülkede kadınlara karşı oluşan ön yargıların hepsini kırdıkları için, hepsini ayrı ayrı kutlarız.

Gezgin kadınlar listemize geçmeden önce belirtmek isteriz ki Türkiye’de daha bir çok kadın gezgin bulunmaktadır. Listede göremediğiniz ama severek takip ettiğiniz kadın gezginlerini yorumlarda belirterek listeye eklenmesini sağlayabilirsiniz.

  1. Dilara ÖZKAN (@uygunadimdoga)

Dilara, 19 yaşında en geç kadın gezgin olarak hafızalarımızda yerini almaktadır. Hayallerini değil okulunu ertelemeyi tercih eden Dilara, Türkiye’nin hemen hemen her bölgesini otostop ile gezmektedir. Profilini incelediğinizde fotoğraflarına uyguladığı renk tonları dikkatini hemen çekecektir.

https://www.instagram.com/uygunadimdoga/

2. Yasemin (@ucurtmakiz)

Yasemin, Türkiye’nin bir çok farklı bölgesine otostop çekerek ulaşım sağlamaktadır. Gezdiği yerlerde yakaladığı harika kadrajlar ile gezgin kadınlar arasında oldukça dikkat çekmektedir.

https://www.instagram.com/ucurtmakiz/

3. Yağmur ARAT (@yagmur_aratt)

Yağmur ARAT, Türk gezgin kadınlar arasında en çok bilinen ve ciddi bir hayran kitlesine sahip gezginler arasındadır.

https://www.instagram.com/yagmur_aratt/

4. Eda KARACAOĞLU (@cantasisirtindabirkiz)

Eda KARACAOĞLU, gezdiği yerlerde yakaladığı harika kadrajlar ile insanları hem gezmeye teşvik ediyor hemde fotoğraf konusunda ne kadar yetenekli olduğunu gösteriyor. Eda’nın profiline girdiğinizde burnunuza buram buram bahar kokusu geliyor gibi hissedebilirsiniz.

https://www.instagram.com/Cantasisirtindabirkiz/

5. Özlem & Noyan (@keyfiguzergah)

Özlem ve Noyan sadece Türkiye ile sınırlı kalmayıp Dünya’nın bir çok bölgesini gezerek takipçilerine harika fotoğraflar sunmaktadır. Keyfiguzergah profilini ziyaret ettiğinizde renk tonlarına hayran kalacaksınız.

https://www.instagram.com/keyfiguzergah/

6. Nisan Yeşiller (@nisanladunyaturu)

Nisan YEŞİLLER, Dünya’nın bir çok ülkesine seyahat ederek bunları sosyal medya adresi üzerinden takipçilerine sunmaktadır. Dünya turu yapan kadın gezginler arasında yerini almaktadır.

https://www.instagram.com/nisanladunyaturu/

7. Hale SARGIN (@halesargin)

Hale SARGIN, Dünya’nın bir çok bölgesinde keşfedilmemiş yerleri ortaya çıkararak bunları hem blog adresinde yazıyor, hem de Ekotürk kanalında takipçilerinin karşısına çıkıyor. Hale SARGIN‘ın muhteşem maceralarını mutlaka takip etmenizi öneriyoruz.

https://www.instagram.com/halesargin/

http://isimgucumgezmek.com/

8. Merve (@mervetatileciksin)

Merve Tatile Çıksın ismi ile yaratıcı bir konsept yaratan Merve, Dünya’nın bir çok bölgesine gezi rotaları gerçekleştirmektedir. Merve’nin sosyal medya profili oldukça profesyonel olmakla birlikte, gezdiği yerlerde yakaladığı harika kadrajlar ile de oldukça dikkat çekmektedir.

https://www.instagram.com/mervetatileciksin/

9. Ege (@egeligezginege)

Ege diğer bir adıyla egeligezginege, Türkiye ve Dünya’nın bir çok ülkesine seyahatler gerçekleştirmektedir. Çikolata yaparak gezen Ege, profilinde güler yüzünü takipçilerinden asla ihmal etmemektedir. Moraliniz bozuk olduğunda ya da şöyle bir deniz havası özlediğinizde mutlaka Ege’nin profilini ziyaret etmelisiniz.

https://www.instagram.com/egeligezginege/

https://www.egeligezginege.com/

10. Merve USTA (@beniyiyimanne)

Merve USTA, ben iyiyim anne sloganıyla göstermiş olduğu harika yaratıcılık yeteneğini sosyal medya adresi üzerinde de göstermektedir. Profiline girdiğinizde öne çıkarılan hikaye tasarımları, paylaştığı fotoğraflardaki samimiyet ile harika işler çıkartmaktadır. Moraliniz bozuk olduğunda ya da aklınıza ilham gelmesini istediğiniz zamanlarda mutlaka Merve USTA’nın yani @beniyiyimanne profilini ziyaret etmenizi öneriyoruz.

https://www.instagram.com/beniyiyimanne/

https://beniyiyimanne.com/

11. İpek EVCİ (@aradiginizkisigeziyor)

İpek EVCİ, Dünya’nın farklı bir çok bölgesinde yakaladığı harika kadrajlar ile birlikte mükemmel de bir annedir. Çocuğum var nasıl gezeyim diyenlere harika bir cevap olarak bu profili incelemenizi tavsiye ederim.

https://www.instagram.com/aradiginizkisigeziyor/

http://www.ipekevci.com/

12. Hatice Akgül Yalımkılınç (@haticeakgulphoto)

Hatice Akgül’ün profilini ziyaret ettiğinizde yakalamış olduğu fotoğraflara hayran kalacaksınız. Türkiye ve Dünya’nın bir çok farklı bölgesine seyahatler gerçekleştirerek harika içerikler çıkartmaktadır. Gezgin kadınlar arasında sayfa yönetimini en profesyonel şekilde gerçekleştiren sosyal medya fenomenlerinden biridir.

https://www.instagram.com/haticeakgulphoto/

13. @Seyahatimvar

Seyahatimvar profili “evlenince gezemezsin, sevgilim var gezemem” gibi bahanelere en güzel cevap niteliğindedir. Profili ziyaret ettiğinizde aşk ve seyahat tutkusunun nasıl bir arada yürüdüğünü kendi gözlerinizde şahit olabilirsiniz.

https://www.instagram.com/seyahatimvar/

http://www.seyahatimvar.com/

14. Merve ÖZÜBEK (@mrvozubek)

Merve ÖZÜBEK, Türkiye ve Dünya’nın bir çok bölgesinde gerçekleştirmiş olduğu seyahatler sırasında yakalamış olduğu muazzam kadrajlar ile dikkat çekmektedir. Aşk ve seyahat tutkusunu aynı anda götürebilen harika bir profili içerisinde barındırmaktadır.

https://www.instagram.com/mrvozubek/

https://coupletravelmore.wordpress.com/blog/

15. Övgü SESAL(@ovgusesal)

Övgü SESAL, Dünya’nın bir çok farklı bölgesinde harika fotoğrafları bizlere sunmaktadır. Övgü’nün profilini ziyaret ettiğinizde seyahat işini gerçekten çok sevdiğini hissedeceksiniz.

https://www.instagram.com/ovgusesal/

16. Müberra DİKİCİ (@seyahatguncem)

Müberra DİKİCİ, pozitif enerjisi ile Türkiye ve Dünya’nın bir çok bölgesine seyahatler gerçekleştirmektedir. Sosyal medya üzerinde paylaştığı fotoğraflar ile sizlere bahar esintisi yaşatmaktadır.

 

https://www.instagram.com/seyahatguncem/

17. Esra UĞURLU (@esrauurlu)

Esra UĞURLU, Türkiye ve Latin Amerika’ yı gezen kadın gezginler arasında yerini almaktadır. Sosyal medya üzerinden paylaştığı fotoğraflar ile içinizi ısıtacaktır.

https://www.instagram.com/esrauurlu/

18. @Cocukluseyahat

Çocuklu seyahat profilinizi mutlaka ziyaret etmelisiniz. Mükemmel bir aile uyumu ile Türkiye ve Dünya’nın bir çok bölgesine gezi planları gerçekleştirmektedirler.

https://www.instagram.com/cocukluseyahat/

19. Elif Kübra GENÇ (@elifkubragenc)

Elif Kübra, 7 ülke ve Türkiye’de 81 il gezmiş kadın gezginler arasında en bilinenler arasındadır. Sosyal medya adresini aktif olarak kullan Elif, paylaştığı fotoğraflar ile içinizi ısıtacaktır.

https://www.instagram.com/Elifkubragenc/

20. Müge (@mughettoooo)

Müge, çok az bilinen kadın gezginlerden olsa da Türkiye ve Dünya’da bir çok bölgeyi gezmiştir. Gezilerinin sosyal medya adresi üzerinden paylaşan Müge, içinizi ısıtacak fotoğraflar paylaşmaktadır.

https://www.instagram.com/Mughettoooo/

21. @Gezgorls

Gezgorls, öğretmen ve mühendis olan iki arkadaşın yol maceralarını içermektedir. Sosyal medya adresleri üzerinden paylaştıkları fotoğraflarda bu ikilinin saç stilleri ve giyim uyumları dikkatinizi oldukça çekecektir. Pek fazla bilinmeseler de Türkiye’de bir çok bölgeye seyahat gerçekleştirmişlerdir. Mutlaka takip etmeniz gereken kadın gezginler listesinde yer almaktadırlar.

https://www.instagram.com/gezgorls/

22. Esra (@esrageziyor)

Esra, sosyal medyayı en iyi kullan kadın gezginler arasında gösterilmektedir. Gezdiği yerlerde çıkardığı harika kadrajlar ile takipçilerine görsel ziyafet sunmaktadır. Türkiye ve Dünya’nın bir çok bölgesinde gezi etkinlikleri gerçekleştirmiştir.

https://www.instagram.com/Esrageziyor/

23. Elif (@elifinatlasi)

Elif, muhteşem hayat enerjisi ile sizlere doyasıya mutluluk aşılayacaktır. Türkiye ve Dünya’nın belli bölgelerine seyahat etkinlikleri gerçekleştiren Elif, sıcak kanlılığı ve samimiyeti ile içinizi ısıtacaktır.

https://www.instagram.com/Elifinatlasi/

https://elifinatlasi.com/

24. Güntülü YALÇIN (@yabandabirdeli)

Güntülü YALÇIN, Türkiye’de 81 il’i tabiri caizse dağ, tepe demeden tamamlanmış bir kadın gezdindir. En ulaşılmaz bölgelere bile ulaşmayı başarmış, cesareti ile bir çok kadına ilham olmuştur. Özellikle Hakkari ilçesinde gerçekleştirmiş olduğu zirve yürüyüşleri ile adından oldukça söz ettirmiştir.

https://www.instagram.com/Yabandabirdeli/

25. @2kadin1kare

2kadin1kare, doğanın en masalsı yüzünü bizlere harika bir dostluk içerisinde sunan Türk kadın gezginlerdir. Profillerini ziyaret ettiğinizde muhtelemen arkadaşlarınıza “seninle böyle olabilirdik, biz neden gezemiyoruz?” cümlesini bolca söyleyeceksinizdir. Bu muhteşem iki dostun Türkiye içerisinde gerçekleştirmiş olduğu seyahatlerini mutlaka takip etmenizi öneriyoruz.

https://www.instagram.com/2kadin1kare/

26. Nurtaç SEÇEN (@gezer_ela_gozum)

Nurtaç SEÇEN, Türkiye’nin bir çok farklı bölgesinde gerçekleştirdiği geziler sırasında paylaştığı fotoğraflar ile dikkat çekmektedir. Bazen Anadolu yöresine ait olan Nurtaç, bazen deli dolu bir kız haline dönüşebiliyor. Çok renkli bir karakter olan Nurtaç SEÇEN’in maceralarını mutlaka takip etmenizi öneriyoruz.

https://www.instagram.com/gezer_ela_gozum/

27. Reyhan ÖZTÜRK (@reyozturk)

Reyhan ÖZTÜRK, can dostu köpeği irmik ile birlikte Türkiye’yi karış karış otostop ile dolaşan gezgin kadınlar arasındadır. Reyhan’ın profilini incelediğinizde irmik ile olan dostluk bağları içinizi ısıtacaktır.

https://www.instagram.com/reyozturk/

https://www.instagram.com/irmikyollarda/

28. Bengü ÖZGEN (@benguozgen)

Bengü ÖZGEN, Türkiye’nin bir çok bölgesinde kamp yapmış, gezgin kadınlar listesinde yer alan bir beden eğitimi öğretmenidir. Bengü’nün en dikkat çekici özelliği ise genellikle şehir merkezlerinden uzak arazide çekildiği fotoğraflardır. Profilini ziyaret ettiğinizde kendisinin tam bir doğa aşığı olduğunu hemen anlayacaksınızdır.

https://www.instagram.com/benguozgen/

BONUS

29. Ayşe Kurucu (@gezginteyze)

Ayşe Kurucu, 60 yaşından sonra Dünya’yı gezmeye karar vermiş bir Türk kadın gezgindir. Hikayesine göre boşandıktan sonra gezmeye başlayan Ayşe Hanım, tonton halleri ile kadın gezginler arasında oldukça sevilmektedir. Yüreğinizi ve içinizi ısıtacak profili ile Ayşe Kurucu teyzemizi mutlaka takip etmenizi öneriyoruz.

https://www.instagram.com/gezginteyze/

Yukarıda yer alan gezgin kadınlar listesine ekletmek istediğiniz dostlarımızı yorumlarda belirtebilirsiniz. Sizlerde hayallerini ertelemeden gezmek istiyor ancak nereleri görebileceğinizi bilmiyorsanız ” Türkiye’de görülmesi gereken 1001 yer ” yazımızı okuyabilirsiniz.