Rotamhikaye.com

Marmaracık Kamp Alanı » İstanbul Deniz Kenarı Kamp Yeri

Marmaracık kamp alanı yazımız içerisinde; “Marmaracık kamp alanına nasıl gidilir?”, “Marmaracık kamp alanı için olumlu ve olumsuz yönleri”, “Yapılabilecek etkinlikler nelerdir?” gibi birçok sorunun cevabını bulabilirsiniz.

Marmaracık Kamp Alanı, Sarıyer

Marmaracık Tabiat Parkı, İstanbul’un Sarıyer ilçe merkezine 15 km uzaklıkta yer almaktadır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Gençlik Kampı’nında içinde yer aldığı Marmaracık Koyu’nda deniz kenarı kamp etkinliği gerçekleştirebilirsiniz.

İstanbul kamp alanları arasında aslında birçok kişinin bilmediği bir yer olan Marmaracık kamp alanı, yaz aylarında denize girebileceğiniz temiz koylar arasında da yer almaktadır. Doğa yürüyüşleri, kamp, deniz keyfi gibi birçok avantajı içinde barındıran Marmaracık, 2011 yılında tabiat parkı statüsüne kavuşmuştur. Meşe ağaçlarının yoğunlukta olduğu bölge, kendinizi şehir hayatından izole edebileceğiniz uygun bir bölgedir.

Marmaracık Tabiat Parkı içinde olduğu Feneryolu YHGS ( Yaban Hayatı Geliştirme Sahaları) alanı içerisinde Geyik, Kızıl sincap, Yaban domuzu, Çakal, Tilki, Kirpi, Köstebek, Sansar gibi türler gözlemlenmiştir. Ayrıca Kuş Gözlem Kulesi’nde göçebe kuşların yolculuğunu gözlemleyebilirsiniz.


Marmaracık’na Nasıl Gidilir?

Marmaracık Tabiat Parkı’na ulaşım için şahsi araçlar daha kolaylık sağlamaktadır. Otobüs ile belirli bir noktaya kadar ilerleyip, ardından yürümeniz gerekmektedir. Şimdi gelin “Marmaracık Tabiat Parkı’na nasıl gidilir?” hep birlikte inceleyelim.

Marmaracık Milli Parkı Otobüs İle Ulaşım

Marmaracık Milli Parkı’na otobüs ile ulaşım Sarıyer ilçesine bağlı Rumeli Feneri köyüne ulaşmanız gerekmektedir. Rumeli Feneri köyünden 2,6 km yürüyerek ortalama 30 dakika sonra Marmaracık Milli Parkı ulaşabilirsiniz. Rumeli Feneri köyüne giden otobüsler için 150 ve 40 numaralı hatları kullanabilirsiniz.

Marmaracık Milli Parkı Araç İle Ulaşım

Marmaracık Milli Parkı’na araç ile ulaşım sağlamak için Rumeli Feneri Köyü’nden Ketendere Sokak istikametinde hareket etmeniz gerekmektedir. Rumeli Feneri’ne ulaşım sağlamak içinse birçok alternatif bulunmaktadır. Ancak sizlere önerim; kesinlikle navigasyon kullanın. Aksi takdirde ciddi trafik sorunları ile karşılaşabilirsiniz. Navigasyon için Yandex ve Google Haritalar tercih edilebilir.

Marmaracık Milli Tabiat Parkı’nın İstanbul’un bazı ilçe merkezlerine uzaklığı şu şekildedir;


Marmaracık Kamp Alanı

Marmaracık kamp alanı, İstanbul’un Sarıyer ilçesinin sınırları arasında yer almaktadır. Denizi, doğası ve doğal yaşam alanları ile İstanbul için oldukça değerli olan Marmaracık Tabiat Parkı, tam olarak keşfedilmiş değildir. Burayı hala temiz tutan ve içerisinde oldukça huzur barındıran en önemli özelliğinin belki de keşfedilmemiş olması diyebiliriz. Marmaracık kamp alanını “Gençlik ve Eğitim Kampı” ile karıştırmamalısınız. Marmaracık Gençlik ve Eğitim Kampı tamamen İBB organizasyonları ile gerçekleştirilmektedir. Biz burada aslında Marmaracık Milli Parkı’nın hemen dışında yer alan deniz kenarı kamp alanını anlatıyor olacağız.

İstanbul deniz kenarı kamp alanı arayanlar için oldukça ideal olan Marmaracık kamp alanını hazırsanız hep birlikte inceleyelim.

Marmaracık Kamp Alanı’nın Olumlu Yönleri Nelerdir?

Marmaracık Kamp Alanı’nın Olumsuz Yönleri Nelerdir?


Marmaracık Milli Parkı’nda Neler Yapılır?

Karadeniz kıyısında yer alan Marmaracık Milli Parkı içerisinde ve çevresinde gerçekleştirebileceğiniz etkinlikler bulunmaktadır. Bunlar;

Marmaracık Milli Parkı içerisinde daha birçok faaliyet gerçekleştirebilirsiniz. İstanbul kamp alanları arasında çok az kişinin bildiği Marmaracık kamp alanını keşfetmeye hazır mısınız?


Marmaracık Milli Parkı etrafında kamp yapmak istiyor ancak bu konuda çok fazla tecrübeniz yok ise Kamp Malzemeleri yazımızı okuyarak kamp malzemeleri hakkında bilgi edinebilirsiniz. Ayrıca özellikle yaz aylarında kamp yaparken dikkat etmek gereken ipuçlarını da Yaz’ın Kamp Yapmanın İpuçları yazımızda öğrenebilirsiniz.

İstanbul kamp alanları açısından Türkiye’de en fazla kamp alanına sahip illerinden birisidir. İstanbul sınırları içerisinde toplamda 27 kamp alanı bulunmaktadır. Daha önce hazırlamış olduğum İstanbul Kamp Alanları yazımı okuyarak bu kamp alanlarını inceleyebilir ve kendinize yeni rotalar belirleyebilirsiniz.

Yazı Özeti
Konu
Marmaracık Kamp Alanı » İstanbul Deniz Kenarı Kamp Yeri
Açıklama
Marmaracık kamp alanı, İstanbul deniz kenarı kamp alanları arasında en gizli kalmış yerlerden biridir. Marmaracık kampı ile ilgili tüm detaylar rotamhikaye.com'da!
Yazar
Yayıncı Adı
Rotamhikaye
Yayıncı Logo