Rotamhikaye.com

Tomara Köy Evi » En İyi İstanbul Kahvaltı Mekanları

Tomara Köy Evi yazımız içerisinde; “İstanbul köy kahvaltı mekanları”, “Tomara Köy Evi nerede, nasıl gidilir ve gezilecek yerler nerelerdir?” hakkında birçok sorunun cevabını bulabilirsiniz.

İstanbul Kahvaltı Mekanları » Köy Kahvaltı Yerleri

İstanbul kahvaltı mekanları doğa ile iç içe, boğaz manzaralı, köy kahvaltı mekanları gibi aslında birkaç farklı kategoriye ayrılmaktadır. Hatta kahvaltı mekanlarını Anadolu Yakası ve Avrupa Yakası olarak ikiye ayırmak gerekmektedir. İstanbul’da toplamda 3000+ üzerinde kahvaltı konsepti ile açılmış işletmeler bulunduğunu düşünüyor olursak bunca işletme arasından en iyilerini bulmak ve deneyimlemek için bir hayli zaman ayırmak gerekiyor.

Sizler için İstanbul’da kaldığım süre içerisinde kahvaltı mekanlarını araştırıp, deneyimleme fırsatına sahip oluyorum. Bu zamana kadar İstanbul’da onlarca kahvaltı edilebilecek yerleri deneyimlemiş olsam da sizlere önerme cesaretini gösteremedim. Çünkü genellikle insanlar girişimcilik olması adına kahvaltı mekanları açıyor ve genelde marketten aldıkları peynir, bal gibi ürünleri köy kahvaltısı diye satışa sunuyorlar. Bu duruma daha çok otoban kenarlarında yer alan kahvaltı mekanlarında ve şehir içi köy kahvaltı konsepti bulunan mekanlarda rastlayabilirsiniz. Bende bu durumdan biraz daha uzaklaşmak ve gerçekten doğa ile iç içe mekanları araştırmak adına Hüseyinli Köyü’ne gittim. Burada Tomara Köy Evi mekanının konseptine, küçük kedilerine, yavru köpeğine, 300+ yıllık ağacına, şeftali ve meyve ağaçlarına hayran kaldım diyebilirim. Bunun için ilk defa sizlere İstanbul’da kahvaltı edilecek mekanlar arasından Tomara Köy Evi’ni önereceğim. Hazırsanız “Tomara Köy Evi’ne nasıl gidilir?”, “Çevresinde gezilecek yerler nerelerdir?” gelin hep birlikte inceleyelim.


Tomara Köy Evi, İstanbul

Tomara Köy Evi, İstanbul Hüseyinli Köyü’ne bağlı, şehir hayatından uzak, sessiz ve sakin köy hayatını dört mevsim yaşatan bir restoran işletmesidir. Restoran içerisinde ayaklarınızı toprağa basabileceğiniz bahçe, kışın yağmurun yağışını izleyip toprak kokusunu çekebileceğiniz üstü kapalı bir alan, işletmenin kendi ekmeğini yaptığı fırın ve işletmeye ait bir bakkal bulunmaktadır. Aslında buradaki olay, ihtiyacınıza yönelik tüm çözümleri tek bir adresten karşılamanız üzerine kuruludur. Bakkaldan herhangi bir şey almak istediğinizde başka bir yere gitmeye ihtiyacınız olmayacaktır ya da yemek sonrası evinize giderken fırın uğrayıp ekmek almak yerine, işletme fırınından sıcak ekmeğinizi alarak evinize gidebilirsiniz.

Tomara Köy Evi İçerisinde Neler Var?

  1. Otopark
  2. Çocuk Oyun Alanı
  3. Bakkal
  4. Fırın
  5. Yaz Bahçesi
  6. Kapalı Restoran
  7. Meyve Ağaçları
  8. 300+ Yıllık Tarihi Ağaç

Tomara Köy Evi işletmesinin kendine ait fırınında üretilen ekmekleri belki İstanbul’un birçok semtine bulmanız zordur. Kendine ait yöresel köy ekmeği, lames ekmeği, glütensiz ekmek, siyaz buğday ekmeği, chia tohumlu ekmek ve daha birçok ekmek çeşitliliği bulunmaktadır. Üstelik kahvaltı yaptığınız sırada bu leziz ekmeklerden bazıları masanıza servis edilmektedir.

Tomara Köy Evi bir aile işletmesidir. Aile işletmesi olmasının en büyük avantajı ise kendinizi işletme sahiplerinin evlerine misafirliğe gitmiş gibi hissediyorsunuz. İstanbul’un doğa ile iç içe en iyi kahvaltı mekanları ve restoranları arasında yer alan Tomara Köy Evi’ni sizlere kesinlikle öneriyorum. Müşteri olmaktan ziyade misafir olmak için, yavru köpek Ares ile oynamak için, küçük esmer kediyi sevmek için, eşsiz köy kahvaltısı keyfini yaşamak için Tomara Köy Evi’ni kesinlikle tercih etmelisiniz.


Tomara Köy Evi Nerede?

Tomara Köy Evi, İstanbul Hüseyinli Köyü’ne bağlı, doğa ile iç içe bir restoran işletmesidir. Hüseyinli Köyü, Çekmeköy ilçesine bağlı Ömerli ve Beykoz arasında yer almaktadır.

İşletme konum olarak kolay ulaşılabilen bir lokasyonda yer almaktadır. Ben Çekmeköy üzerinden otobüs ile gitmeme rağmen 25 dakika içerisinde restorana ulaşım sağladım. İstanbul içerisinde trafikte geçirdiğiniz süreleri hesapladığınızda Tomara Köy Evi Restoranı sizler için doğru bir tercih olacaktır.


Tomara Köy Evi’ne Nasıl Gidilir?

Tomara Köy Evi’ne ulaşım oldukça kolaydır. Otobüs ve şahsi araç seçenekleriniz bulunmaktadır.

Tomara Köy Evi’ne Otobüs ile Nasıl Gidilir?

Tomara Köy Evi Restoranına otobüs ile ulaşım sağlamak için yukarıda yer alan otobüs hatlarını kullanabilirsiniz. İlgili otobüslere bindiğinizde “Hüseyinli Köyü” durağında inmeniz gerekmektedir. Daha fazla yol güzergahı ve bilgisi için İETT web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Tomara Köy Evi’ne Şahsi Araç ile Nasıl Gidilir?

Şahsi aracınız ile ulaşım sağlamak için birkaç farklı alternatif bulunmaktadır. Sizlere önerim kesinlikle navigasyon kullanmanız yönünde olacaktır. Aksi takdirde yolları karıştırabilir, trafiğe kalabilir ve en önemlisi işletmenin konumu kolay olmasına rağmen bulmakta zorlanabilirsiniz. Navigasyon için Yandex Navigasyon ve Google Haritaları kullanabilirsiniz.


Tomara Köy Evi’nde Neler Yapılır?

İstanbul’da kahvaltı yapılacak yerler arasında doğallığı, huzuru ve lezzeti ile kendini kanıtlayan Tomara Köy Evi Restoranına gittiğinizde yapabileceğiniz birçok aktivite bulunmaktadır.

  1. Sevdiklerinizle birlikte kahvaltı yapabilir ya da öğlen ve akşam olmak üzere yemek yiyebilirsiniz.
  2. İşletmeye ait ekmek fırınında ekmeğin hazırlanma ve pişme yolculuğunu gözlemleyebilirsiniz.
  3. Tomara Köy Evi Restoranının maskotu küçük kurt köpeği Ares ile oynayabilir ve keyifli zaman geçirebilirsiniz.
  4. Simsiyah olmasına rağmen yemyeşil gözleri olan küçük kedinin şaşkın bakışlarını izleyebilir ve onunla bolca oynayabilirsiniz. Otoyol kenarında bulunup mekan tarafından sahiplenildiği için biraz şefkat gösterilmesi ona iyi gelecektir.
  5. Bahçe içerisinde yer alan şeftali ağacından göz hakkınızı alabilirsiniz.
  6. Ayaklarınızı doyasıya toprağa basabilir ve tüm enerjinizi atabilirsiniz.
  7. Çocuklarınızı oyun park alanına bırakabilir ve kendinizi dinleyerek bir kahve içebilirsiniz.
  8. Şehir hayatlarında çok bulamadığınız semaver çayının keyfini doyasıya çıkarabilirsiniz.
  9. 300+ yıllık tarihi ağacı inceleyebilir ve zamanında kim dikti acaba diye düşünerek geçmişe yolculuk yapabilirsiniz.
  10. Organik köy ürünlerini tadabilir ve işletme sahiplerinden lezzetin püf noktalarını öğrenebilirsiniz.

Tomara Köy Evi’nde daha birçok farklı keyifli anlar ve hatıralar biriktirebilirsiniz. Özellikle kitap, şiir, günlük yazmak gibi alışkanlıklarınız var ise burası size çok büyük ölçüde ilham olacaktır.


Tomara Köy Evi Çevresi Gezilecek Yerler

Tomara Köy Evi Restoranı Ömerli, Beykoz ve Çekmeköy sınırları arasında yer almaktadır. Bundan dolayı gezebileceğiniz ve görebileceğiniz birçok alan ve yer bulunmaktadır. İstanbul’un en iyi kahvaltı mekanları arasında yer alan Tomara Köy Evi’nden çıktıktan sonra gezebileceğiniz birkaç farklı rotayı sizler için aşağıda maddeler halinde listeledim. Buralara da mutlaka uğramanızı ve farklı doğa harikalarını gözlemlemenizi öneriyorum.

  1. Bozhane Köyü’ne mutlaka gitmenizi öneririm. Hatta köye gittiğinizde neden isminin Bozhane olduğunu da araştırmanızı tavsiye ederim. Bozhane hakkında ayrıntılı bilgi almak için Bozhane Köyü içeriğimi okuyabilirsiniz.
  2. Esenceli Köyü’ne gidebilirsiniz. Ömerli barajı kenarında küçük bir adacık şeklinde yer alan Esenceli hakkında ayrıntılı bilgi almak için Esenceli Köyü içeriğimi okuyabilirsiniz.
  3. Hacıllı Köyü’ne gidebilir ve küçük şelale yanında bolca fotoğraf çekilebilirsiniz. Hacıllı hakkında ayrıntılı bilgi almak için Hacıllı Köyü içeriğimi okuyabilirsiniz.
  4. Ağva Kilimli Koyu’na gidebilir ve denizin maviliğini bolca kucaklayabilirsiniz. Kilimli Koyu hakkında ayrıntılı bilgi almak için Ağva Kilimli Koyu içeriği okuyabilirsiniz.
  5. Darlık Barajı’na gidebilir ve özellikle gün batımına yakın bir zamanda harika fotoğraflar çekilebilirsiniz. Darlık hakkında ayrıntılı bilgi almak için Darlık Barajı içeriğimi okuyabilirsiniz.
  6. İstanbul’da insanlar tarafından en az bilinen yerlerden biri olan Emirli Köyü’ne gitmenizi öneriyorum. Balık tutmaya meraklı iseniz burası balıkçıların gizli yerlerinden biridir diyebilirim. Emirli hakkında ayrıntılı bilgi almak için Emirli Köyü içeriğimi okuyabilirsiniz.

Buna benzer gezebileceğiniz birçok göl, orman ve şelale bulunmaktadır. İşletmeden ayrılmadan önce işletme sahiplerine mutlaka danışmayı ve az bilinen yerleri keşfetmeyi unutmayınız.


Tomara Köy Evi İrtibat Bilgileri

Adres: Hüseyinli, Hüseyinli mahallesi Beykoz Caddesi, Dildar Sk. 181/A, 34799 Çekmeköy/İstanbul

Telefon: 0532 738 70 61

Çalışma Saatleri: 06:30 – 24:00 arası haftanın 7 günü hizmet vermektedir.

İşletme Yetkilisi: Savaş CİVELEK

Web: https://www.tomarakoyevi.com/

Rezervasyon ve bilgi için işletme yetkilileri ile görüşme sağladığınızda “Mecit YILMAZ (Rotamhikaye) aracılığıyla arıyoruz” diye belirttiğinizde fiyat konusunda sizlere yardımcı olacaklardır.


İstanbul’da kahvaltıya nereye gidilir diye merak edenler için hazırlamış olduğum bu yazımın sonuna geldik. İşletme hakkında daha fazla bilgi almak için aşağıda yer alan yorum kısmından sorularınızı sorabilirsiniz.

Yazı Özeti
Konu
Tomara Köy Evi » En İyi İstanbul Kahvaltı Mekanları
Açıklama
Tomara Köy Evi yazımız içerisinde; İstanbul kahvaltı mekanları, Tomara Köy Evi nerede, nasıl gidilir hakkında birçok sorunun cevabını bulabilirsiniz.
Yazar
Yayıncı Adı
Rotamhikaye