En iyi fotoğraf düzenleme uygulamaları

3
1790
fotoğraf düzenleme uygulamaları

En iyi fotoğraf düzenleme uygulamaları

En iyi fotoğraf düzenleme uygulamaları arayanlar için derlediğimiz bu yazının içerisinde mobil uygulamalarda yer alan en yararlı düzenleme araçlarını sizler için değerlendirdik. Listemizde belirtilen uygulamalar arasında sizlere en fayda sağlayacak uygulamayı indirip harika görseller oluşturmaya başlayabilirsiniz.

Fotoğraf düzenleme işlemine ihtiyaç duymamızın sebebi yetersiz ışık, aşırı gölgelendirme, renklerde solukluk ve bunun gibi bir çok etkenden doğan olumsuzları ortadan kaldırıp fotoğrafı en doğal şekline ya da hayal edilen düzeye ulaştırma işlemi olarak tanımlayabiliriz.

Bilgisayarlarımızda kullanılan Adobe Photoshop, Adobe Lightroom gibi programlar profesyonel bir kullanım gerektirdiğinden mobil uygulamalar ile fotoğraf düzenleme işlemi kullanıcılara daha basit bir kullanım sunmaktadır. Şimdi sizler için hazırlamış olduğumuz en iyi fotoğraf düzenleme uygulamaları listemize hep birlikte göz atalım.


Adobe Photoshop Lightroom CC | 

Adobe Photoshop Lightroom ile fotoğraflarınızda düzenlemek istediğiniz bir çok noktayı tek tıklama ile kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Basit ve kolay bir kullanım arayüzü sağlayan Adobe Photoshop Lightroom, ton ayarları, detaylı renk ayarları, daha önce tanımlanmış hazır ön ayarlar ve kendiniz için tanımladığınız özel ayarları tek dokunuş ile saniyeler içerisinde hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

En iyi fotoğraf düzenleme uygulamaları

Gezginlerin en çok kullandığını fotoğraf düzenleme uygulamalarındandır. Bunun en büyük nedeni daha önce tanımladığınız renk, ton ve ışık ayarlamalarının tek dokunuş ile yeni fotoğrafınıza da saniyeler içerisinde uygulanıyor olmasıdır. Bu sayede Instagram profillerinde tek renk düzeni ile daha hoş bir görüntü elde etmektedirler.

Sosyal medya platformlarında daha kaliteli bir sayfa görüntüsüne ulaşmak istiyorsanız Adobe Photoshop Lightroom ile mutlaka tanışmalısınız.

İndirme Linki: iOS | Android

Fiyat: Ücretsiz ( Bazı özel bölümleri açmanız için uygulama içerisinde satın alma işlemi gerçekleştirebilirsiniz.)


VSCO | 

VSCO, sosyal medya kullanıcıları tarafından kullanılan en yaygın mobil fotoğraf düzenleme uygulamasıdır. Uygulama içerisinde tanımlanmış onlarca hazır ön ayarları hızlı bir şekilde fotoğrafınıza uygulayarak harika sonuçlar elde edebilirsiniz.

En iyi fotoğraf düzenleme uygulamaları

Mobil fotoğraf düzenleme uygulaması olan VSCO, ilk olarak düzenleme arayüzü ve geniş filtreleri ile Instagram’a alternatif olarak ortaya çıkmıştı. Ancak zaman içerisinde kullanıcılar tarafından sadece fotoğraf düzenleme aracı olarak kullanılmaya başlanmıştır.

İndirme Linki: iOS Android

Fiyat: Ücretsiz ( Bazı özel bölümleri açmanız için uygulama içerisinde satın alma işlemi gerçekleştirebilirsiniz.)


Snapseed | 

Snapseed, Google tarafından geliştirilmiş kusursuz bir mobil fotoğraf düzenleme uygulamasıdır. Fotoğraflarınızda en ince detaylara kadar müdahale edebilir, hayal gücünüze bağlı olarak harika kolajlar oluşturabilirsiniz. Adobe Photoshop mantığını neredeyse uygulamaya dökülmüş hali olan Snapseed, fırça kontrolleri, yüzü ön plana çıkarma, ton ayarlamaları, renk ayarlamaları, özel tanımlanmış ön ayarlar gibi bir çok özellik bulunmaktadır.

En iyi fotoğraf düzenleme uygulamaları

Gezginlerin en çok kullandığı fotoğraf düzenleme uygulamalarından olan Snapseed sizlere harika içerikler yaratma olanağı sunacaktır.

İndirme Linki: iOS Android

Fiyat: Ücretsiz


AutoDesk Pixlr | 

AutoDesk Pixlr, fotoğraflarınız üzerinde kolay ve hızlı düzenlemeler yapabilmeniz için özel geliştirilmiş iyi bir mobil fotoğraf düzenleme editörüdür. Bir çok özel efekti içerisinde barındıran Autodesk Pixlr, sizlere oldukça kullanışlı kolay bir arayüz sunmaktadır.

fotoğraf düzenleme uygulamaları

İndirme Linki: iOS Android

Fiyat: Ücretsiz


Enlight Photofox |

Enlight Photofox, ne yazik ki sadece iOS cihazlar için geliştirilmiş ücretsiz mobil fotoğraf düzenleme editörüdür. Mobil fotoğraf düzenleme işinde oldukça başarılı olan Enlight Photofox, ücretli olarak android cihazlarda da kullanılabilir.

fotoğraf düzenleme uygulamaları

İndirme Linki: iOS

Fiyat: Ücretsiz


Adobe Photoshop Express | 

Adobe Photoshop Express, mobil fotoğraf düzenleme araçları içerisinde en iyi kolaj oluşturma uygulamalarından biridir. İleri bir bilgi seviyesi gerektirmeden fotoğraflarınızı özgün bir biçimde düzenlemenizi sağlar. Kırmızı göz hataları gibi bir çok hatayı düzenlemeye yardımcı olan Adobe Photoshop Express, beyaz dengesi, ton ayarları, renk ayarları, kırpma gibi bir çok özelliği de içerisinde barındırmaktadır.

fotoğraf düzenleme uygulamaları

En hızlı mobil fotoğraf düzenleme uygulaması denildiğinde akla ilk gelen Adobe Photoshop Express, sizlere tek dokunuşla harikalar yaratma olanağı sunmaktadır.

İndirme Linki: iOS | Android

Fiyat: Ücretsiz


Prisma | 

Prisma, fotoğraflarınızı düzenlemekten ziyade sanatsal stillere dönüştürmektedir. Ünlü sanatçıların eserlerinden esinlenerek oluşturulmuş bu uygulama içerisinde fotoğraflarınızı çok farklı görsellere dönüştürebilirsiniz.
fotoğraf düzenleme uygulamaları

İndirme Linki: iOS Android

Fiyat: Ücretsiz


Photo Mate R3 | 

Photo Mate R3, android cihazlar için özel geliştirilmiş ücretli mobil fotoğraf düzenleme uygulamasıdır. İçerisinde barındırdığı sayısız özellik ile birlikte en dikkat çekeni ise RAW düzenleyicisi olmasıdır. Böylelikle profesyonel bir kamera ile çekilmiş ham fotoğrafınızı telefon aracılığıyla ile düzenleyebiliyorsunuz.

en iyi fotoğraf düzenleme uygulamaları

İndirme LinkiAndroid

Fiyat: Ücretli


Afterlight | 

Afterlight, VSCO’dan sonra en çok kullanılan mobil fotoğraf düzenleme uygulamasıdır. İçerisinde barındırdığı sayısız filtre ile fotoğraflarınızı en üst seviyede kolaylıkla düzenleyebilirsiniz. Hayal gücünüzü dilediğiniz gibi yansıtabileceğiniz Afterlight mobil fotoğraf düzenleme uygulaması telefonunuzda oldukça az yer kaplamaktadır.

En iyi fotoğraf düzenleme uygulamaları

İndirme Linki: iOS Android

Fiyat: Ücretsiz


LightX | 

LightX, fotoğraflarınızı hızlı ve kolay bir şekilde düzenleyebileceğiniz oldukça popüler bir mobil uygulamadır. LightX en dikkat çekici özelliği fotoğraflarınızı arka planını silip yerine yeni görseller ekleyebilme olanağı sunmasıdır. Bu sayede fotoğraflarınız bambaşka eserlere dönüştüğü gibi bu işlemi oldukça kolay bir şekilde yapma imkanı sunmaktadır.

en iyi fotoğraf düzenleme uygulamaları

İndirme Linki: iOS Android

Fiyat: Ücretsiz


PhotoSuite | 

PhotoSuite, fotoğraf düzenleme uygulamaları arasında belki de en dikkat çekici olanıdır. Masaüstü bilgisayarlarımızda kullanılan Adobe Photoshop ile aynı mantıkta çalışan bu uygulamada fotoğraflarınızı katmanlara ayırarak çalışabilirsiniz. Bu uygulamayı kullanmak diğer uygulamaları baz aldığınızda sizleri biraz daha zorlayabilir. Ancak kullanmayı tam anlamıyla öğrendiğinizde fotoğraflarınızı harika bir biçimde düzenleyebilirsiniz.

en iyi fotoğraf düzenleme uygulamaları

PhotoSuite sadece android cihazlarda indirilebilmektedir. İlerleyen zamanlarda iOS cihazlarda da kullanılacağı konuşulmaktadır.

İndirme Linki: Android

Fiyat: Ücretsiz


En iyi fotoğraf düzenleme uygulamaları listemizi oluştururken iOS ve Android kütüphanelerinde yer alan bir çok uygulamayı gözden geçirerek en kullanışlı olanlarını sizler için derledik. Sizlerde kendinize en yakın olan uygulamayı indirip fotoğraflarınızın revize işlemlerine başlayabilirsiniz. Yukarıda yer alan en iyi fotoğraf düzenleme uygulamaları listemize ek olarak belirtmek istediğiniz mobil uygulamalar var ise bunları yorumda belirterek bizlere ulaştırabilirsiniz.

Fotoğraflarınızı daha etkileyici bir hale dönüştürebilmek için ” Türkiye’de görülmesi gerekilen 1001 yer ” yazımızı okumanızı ve size en uygun konuma gitmenizi tavsiye ederiz.

Yazı Özeti
En iyi fotoğraf düzenleme uygulamaları
Konu
En iyi fotoğraf düzenleme uygulamaları
Açıklama
En iyi fotoğraf düzenleme uygulamaları arayanlar için derlediğimiz bu yazının içerisinde mobil uygulamalarda yer alan en yararlı düzenleme araçlarını sizler için değerlendirdik.
Yazar
Yayıncı Adı
Rotamhikaye
Yayıncı Logo

3 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen adınızı buraya girin