Rotamhikaye.com

İstanbul Kamp Alanları » Ücretsiz Kamp Alanları ve Kamp Yerleri

İstanbul kamp alanları listemizde, şehrin gürültüsünden kurtulup doğayı ve huzuru doyasıya yaşayacağınız kamp alanlarını sizler için sıraladık. Listede yer alan İstanbul kamp alanları içerisinden sizlere en yakın olanı tercih edip gönül rahatlığı ile kamp etkinliğinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Hem deniz kenarı kamp alanları hem de orman içi kamp alanlarını içerisinde bulunduran İstanbul’da, ulaşımı bisiklet, otobüs ve kendi aracınız ile kolaylıkla sağlayabilirsiniz. Listede yer almasını istediğiniz güvenilir tatil yerleri var ise bunları “ İstanbul’a yakın tatil yerleri tavsiye” olarak yorumda belirtebilirsiniz.

Ayrıca @rotamhikaye instagram adresim üzerinden bana ulaşabilir ve aklınıza takılan tüm soruları mesaj yoluyla sorabilirsiniz.


İstanbul Kamp Alanları Listesi 2020

1. Seferoğulları Camping Kamp Alanı

2. Hacılı Şelalesi Kamp Alanı

3. Sahil Kamp İstanbul

4. Ağva Greenpark Camping

5. Ağva Kilimli Koyu Kamp Alanı

6. Polonezköy Kamp Alanı

7. Kumköy Kilyos Kamp Alanı

8. Semizkum Mocamp Kamp Alanı

9. Riva Elmas Burnu Plajı Kamp Alanı

10. Kaptanın Mezarı Kamp Alanı

11. Belgrad Ormanı Kamp Alanı

12. Ömerli Barajı Kamp Alanı

13. Esenceli Köyü Kamp Alanı

14. Darlık Barajı Kamp Alanı

15. Woody Ville Kamp Alanı

16. Çilingöz Ormanı Tabiat Parkı Kamp Alanı

17. Marmaracık Koyu Tabiat Parkı Kamp Alanı

18. Fava Camp Çekmeköy Kamp Alanı

19. Burgazada Madam Martha Koyu Kamp Alanı

20. Danamandıra Tabiat Parkı Kamp Alanı

21. Bozhane Köyü Kamp Alanı

22. Emirli Köyü Kamp Alanı

23. Sırapınar Barajı Kamp Alanı

24. Karakiraz Köyü Kamp Alanı

25. KidsLandPark Kamp Alanı

İstanbul kamp alanları listesinin başında Şile ve Ağva ilçeleri yer almaktadır. Şile ormanları, barajları ve denizi kenarı kamp alanları ile harika bölgeleri içerisinde barındırmaktadır. Silivri, Beykoz gibi bölgeler ise İstanbul kamp yerleri arasında daha sessiz ve sığ alanları içerisinde barındırmaktadır. Aşağıda yer alan kamp yerleri listemizde işletmelerin ve bölgelerin artı yönlerini ile eksi yönleri incelenmiştir. Ayrıca ulaşımı kolaylaştırmak açısında harita butonları da eklenmiştir.

İnternet ortamında bu zamana kadar yapılmış en geniş çaplı İstanbul kamp alanları listemizi inceleyerek sizde kendi kamp rotanızı kolaylıkla oluşturabilirsiniz.


Seferoğulları Camping Kamp Alanı
İstanbul Ücretli Kamp Alanları

Seferoğulları camping şile içerisinde yer alan ücretli kamp alanları arasında en profesyonel olanı ve en çok tercih edilenidir. Seferoğulları camping içerisinde deniz ve kumsala yolu bulunan tek kamp alanıdır.

Seferoğulları Camping Artı Yönleri  

Seferoğulları Camping Eksi Yönleri  

Seferoğulları Camping Ulaşım Haritası


Hacılı Şelalesi Kamp Alanı
İstanbul Ücretsiz Kamp Alanları

Hacılı şelalesi, şehrin gürültüsünden uzaklaşıp, sessizliği doyasıya yaşayacağınız muhteşem bir doğal yaşam alanıdır. Buz gibi akan su altında duşunuzu alabilir, orman içerisinde trekking faaliyetleri yapabilir ve en önemlisi haftasonu için olabildiğince fazla dinlenebilirsiniz. İstanbul kamp yerleri listesinde 2018 yılı içerisinde insanların en çok tercih ettiği bölgelerden biri haline gelmiştir.

Hacılı Şelalesi Artı Yönleri  

Hacılı Şelalesi Eksi Yönleri  

Hacılı Şelalesi Kamp Alanı Ulaşım Haritası

Hacılı Köyü hakkında ayrıntılı bilgi almak için Hacılı Köyü Kamp Alanı İnceleme yazımıza göz atabilirsiniz.


Sahil Kamp İstanbul
İstanbul Ücretli Kamp Alanları

Sahil Kamp İstanbul, İstanbul kamp yerleri arasında belkide en gelişmiş olanıdır diyebiliriz. İşletme içerisinde Villalar, Bungalow, Market, Restoran bulunmaktadır. Ayrıca plajı hizmeti de sunan Sahil Kamp İstanbul, çadır kiralama hizmeti ve karavan kamp alanı hizmeti de bulunmaktadır. İstanbul ücretli kamp yerleri listesinde ilk sırada bulunmaktadır.

Sahil Kamp İstanbul Artı Yönleri  

Sahil Kamp İstanbul Eksi Yönleri  

Sahil Kamp Ulaşım Haritası

Sahil Kamp İstanbul hakkında ayrıntılı bilgi almak için Sahil Kamp İstanbul İnceleme yazımıza göz atabilirsiniz.


Ağva Greenpark Camping
İstanbul Ücretli Kamp Alanları

Ağva greenpark camping, aile tarafından işletilen denize sıfır bir kamp alanıdır. Sadece kamp yapmak için değil günü birlik ziyaretçiler tarafından da ilgi görmektedir. 3000 mt. plajı ve 100 karavan araç kapasiteli alanı ile Türkiye’nin bu daldaki en büyük kamp alanlarındandır. İstanbul kamp yerleri arasında 2018 yılı içerisinde oldukça ilgi görmüştür. Deniz ve çadır kampını bir arada yaşamak isteyenler için iyi bir seçenek olabilir.

Ağva Greenpark Artı Yönleri  

Ağva Greenpark Eksi Yönleri  

Ağva Greenpark Camping Ulaşım Haritası


Ağva Kilimli Koyu Kamp Alanı
İstanbul Ücretsiz Kamp Alanları

Ağva kilimli koyu, ağva kamp yerleri arasında sizleri en özgür kılacak olan bölgedir. Orman ve denizin birleşme noktasında, gökyüzüne yakın harika bir manzarası bulunmaktadır. Ağva çadır kamp alanları arayanlar için mutlaka gidilmesi gereken bölgelerden biridir.

Ağva kilimli koyu kamp alanı hakkında daha önce yazdığım detaylı inceleme yazısını inceleyip hafta sonu kamp rotası için planlarınızı düzenleyebilirsiniz.

Ağva Kilimli Koyu Kamp Artı Yönleri  

Ağva Kilimli Koyu Kamp Eksi Yönleri  

Kamp yaparken yanınızda bulunduracağınız kamp malzemeleri hakkında bilginiz yok ise ” Kamp Malzeme Listesi” yazımı okuyabilirsiniz.

Ağva Kilimli Koyu Kamp Alanı Haritası


Polonezköy Kamp Alanı
İstanbul Ücretsiz Kamp Alanları

Polonezköy kamp alanı Beykoz ilçesi içerisinde yer almaktadır. İstanbul kamp alanları arayanlar için oldukça ideal bir bölgedir. Hafta sonu ve özellikle bahar aylarında rağbet yüksek olacağından zamanınız var ise hafta içi gitmenizi öneririz.

Polonezköy Kamp Alanı Artı Yönleri  

Polonezköy Kamp Alanı Eksi Yönleri  

Polonezköy Kamp Alanı Haritası


Kumköy Kilyos Kamp Alanı
İstanbul Ücretsiz / Ücretli Kamp Alanları

Kilyos, denizi ve muhteşem doğası ile İstanbul’un Sarıyer ilçesinde yer almaktadır. İstanbul kamp yerleri ve İstanbul festivalleri açısından sıkça tercih edilen yer olan Kilyos, haftasonu kaçamak yapmak isteyenler için ideal bir bölgededir.

Kumköy Kilyos Kamp Alanı Artı Yönleri  

Kumköy Kilyos Kamp Alanı Eksi Yönleri  

Kumköy Kilyos Kamp Alanı Ulaşım Haritası


Semizkum Mocamp
İstanbul Ücretli Kamp Alanı

Semizkum Mocamp, İstanbula yakın kamp alanları içerisinde en çok tercih edilenlerden biridir. Silivri bölgesinde bulunan Semizkum Mocamp, çadır kiralama, bungalow, karavan kamp yeri hizmeti vermektedir. Ayrıca içerisinde ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz market ve çocuklarınız için oyun parkı da bulunmaktadır.

Semizkum Mocamp Artı Yönleri  

Semizkum Mocamp Eksi Yönleri  

Semizkum Mocamp Ulaşım Haritası


Riva Elmas Burnu Plajı Kamp Alanı
İstanbul Ücretli Kamp Alanı

Riva elmas burnu plajı, deniz kenarı kamp alanı arayanlar için uygun bir bölgedir. Beykoz ilçesinde yer alan Riva elmas burnu plajına İstanbul’un her bölgesinden ulaşım oldukça kolaydır.

Riva Elmas Plajı Kamp Artı Yönleri  

Riva Elmas Plajı Kamp Eksi Yönleri  

Riva Elmas Plajı Ulaşım Haritası


Kaptanın Mezarı Kamp Alanı
İstanbul Ücretsiz Kamp Alanı

Kaptanın mezarı Riva sınırları içerisinde yer alan ama çok az kişi tarafından bilinen sessiz ve sakin bir kamp alanıdır. İstanbul kamp yerleri arasında en az bilinen kamp yeridir.

Kaptanın Mezarı Kamp Alanı Artı Yönleri  

Riva Elmas Plajı Kamp Eksi Yönleri  

Kaptanın Mezarı Kamp Alanı Ulaşım Haritası


Belgrad Ormanı Kamp Alanı
İstanbul Ücretsiz Kamp Alanı

Belgrad ormanı, İstanbul’un geriye kalan yeşil alanlarından en önemlisidir. İçerisinde barındırdığı geyik üretim çiftliği ile doğal yaşamı desteklemekle kalmayıp, orman içerisinde güvenlik ekipleri ile de kimseye göz açtırmamaktadır. Burada kamp yapmak yasa gereği yasaklanmıştır. Bundan dolayı İstanbul kamp yerleri haritası içinde adı çok geçmemektedir. Ancak bu ormanda kamp yapmak istiyorsanız dikkat etmeniz gereken bazı kurallar bulunmaktadır. Bunlardan başlıcaları; ateş kesinlikle yakılmaması, çevreye çöp bırakılmaması, çevreye yiyecek ve içecek atıklarının atılmaması, ağaçların üstüne kesinlikle yazı yazılmaması ve yaş ağaçları kesinlikle kesilmemesi gerekmektedir. Aksi takdirde orman yetkilileri tarafından ciddi para cezasına çarptırılabilirsiniz. 

Belgrad Ormanı Kamp Alanı Artı Yönleri  

Belgrad Ormanı Kamp Alanı Eksi Yönleri  

Belgrad Ormanı Kamp Alanı Ulaşım Haritası

Belgrad Ormanı hakkında ayrıntılı bilgi almak için Belgrad Ormanı İnceleme yazımıza göz atabilirsiniz. Ayrıca kamp hakkında daha detaylı bilgi almak için Belgrad Ormanı Kamp yazımıza göz atabilirsiniz.


Ömerli Barajı Kamp Alanı
İstanbul Ücretsiz Kamp Alanı

Ömerli barajı, İstanbul kamp yerleri arasında oldukça sevilen bir bölgedir. Burada gerçekleştireceğiniz kamp etkinliğiniz sırasında balık tutabilir, orman yürüyüşleri yapabilirsiniz. Alana aracınız ile kolaylıkla ulaşıp, daha sığ bölgelerde sessiz bir kamp etkinliği gerçekleştirebilirsiniz. Ömerli barajı etrafında çadır kurulacak bölgeler bulunmaktadır.

Ömerli Barajı Kamp Alanı Artı Yönleri 

Ömerli Barajı Kamp Alanı Eksi Yönleri  

Ömerli Barajı Kamp Alanı Ulaşım Haritası


Esenceli Köyü Kamp Alanı
İstanbul Ücretsiz Kamp Alanı

Esenceli köyü, Ömerli barajı kenarında küçük ve şirin bir köydür. Bu köy sınırları içerisinde kamp etkinliğinizi gerçekleştirebilirsiniz. İstanbula yakın kamp alanları sıralamasında bu sene içerisinde oldukça rağbet görmüştür. Köylüler tarafından herhangi bir rahatsız edilme yada kovulma gibi birşey olmamaktadır. Yine belirtmekte fayda var ki burada herhangi bir kamp işletmesi yoktur. Bundan dolayı kamp yaparken köyde yaşayan insanları rahatsız etmemek gerekmektedir. 

Esenceli Köyü Kamp Alanı Artı Yönleri  

Esenceli Köyü Kamp Alanı Eksi Yönleri  

Esenceli Köyü Kamp Alanı Ulaşım Haritası

Esenceli Köyü hakkında ayrıntılı bilgi almak için ” Esenceli Köyü Kamp Alanı İnceleme ” yazımıza göz atabilirsiniz.


Darlık Barajı Kamp Alanı
İstanbul Ücretsiz Kamp Alanı

Darlık barajı, İstanbul’un en büyük barajlarından biridir. Şile – Ömerli arasında bir konumda bulunan Darlık Barajı, İstanbul kamp alanları arasında en az bilinen yerlerden biridir. Darlık barajı Şile Saklıgöl’ede oldukça yakındır.

Darlık Barajı Kamp Alanı Artı Yönleri  

Darlık Barajı Kamp Alanı Eksi Yönleri  

Darlık Barajı Kamp Alanı Ulaşım Haritası

Darlık Barajı Gölü hakkında ayrıntılı bilgi almak için Darlık Barajı Kamp yazımıza göz atabilirsiniz.


Woody Ville Kamp Alanı
İstanbul Ücretli Kamp Alanı

Woody Ville, İstanbul kamp alanları arasında belkide bir çoğunuzun ” Burası neresi ya?” diyeceğiniz ve adını belkide çok az duyduğunuz harika bir kamp yeridir. Denize ve havuza girebileceğiniz, aile kamp yeri arayanlar için güvenli ve ulaşımı oldukça kolay olan Woody Ville, Şile – Akçakese köyü sınırları içerisinde yer almaktadır. Akçakese köyü yaz aylarında İstanbul tatil yerleri arasında sıkça tercih edilen bir tatil köyü, beldesidir. 

Woody Ville Kamp Alanı Artı Yönleri  

Woody Ville Kamp Alanı Eksi Yönleri  

Woody Ville Kamp Alanı Ulaşım Haritası


Çilingöz Ormanı Tabiat Parkı Kamp Alanı
İstanbul Ücretli Kamp Alanı

Çilingöz Ormanı, İstanbul tabiat parklarından biri olup Çatalca ilçesinde yer almaktadır. Yaz aylarında denize girmek, balık tutmak ve yürüyüş yapmak isteyenlerin tercih ettiği bölgeler arasındadır. İstanbul kamp alanları listesi’nde belkide adını nadir duyacağınız yerlerden biri olan Çilingöz Ormanı içerisinde bir çok hayvan türü yaşamaktadır. 

Çilingöz Ormanı Kamp Alanı Artı Yönleri  

Çilingöz Ormanı Kamp Alanı Eksi Yönleri  

Çilingöz Ormanı Kamp Alanı Ulaşım Haritası


Marmaracık Koyu Tabiat Parkı Kamp Alanı
İstanbul Ücretli / Ücretsiz Kamp Alanı

Marmaracık tabiat parkı, İstanbul’un tabiat parkları arasında olup Sarıyer ilçesinde yer almaktadır. Harika doğal görüntüsünü, denizin mavisi ile birleştiren Marmaracık Koyu, günü birlik gezi turları ve İstanbul kamp yapılacak yerler listesinde yerini almaktadır. İstanbul kamp alanları arasında adını belkide çok az duyduğunuz Marmara Koyu, orman içerisinde değil, deniz kenarı koy alanında kamp kurulan bir bölgedir.

Marmaracık Koyu Orman Kamp Alanı Artı Yönleri  

Marmaracık Koyu Orman Kamp Alanı Eksi Yönleri  

Marmaracık Koyu Kamp Alanı Ulaşım Haritası

Marmaracık Tabiat Parkı hakkında ayrıntılı bilgi almak için Marmaracık Kamp Alanı İnceleme yazımıza göz atabilirsiniz.


Fava Camp Çekmeköy
İstanbul Ücretli Kamp Alanı

Fava camp, Alemdağ Orman’ın hemen bitişiğinde yer alan şehir merkezine ulaşım açısından kolay bir karavan kamp alanıdır. İstanbul kamp alanları içerisinde değerlendirmekten ziyade karavan kamp alanları arayanlar için uygun bir kamp yeridir. Çünkü bu işletmede çadır kampı yapılamamaktadır. Sadece karavanlar için kamp alanı mevcuttur. Ayrıca işletme tarafından karavan konaklama hizmeti de verilmektedir. 

Fava Camp Çekmeköy Kamp Alanı Artı Yönleri  

Fava Camp Çekmeköy Kamp Alanı Eksi Yönleri  

Fava Kamp Çekmeköy Kamp Alanı Ulaşım Haritası


Burgazada Madam Martha Koyu
İstanbul Ücretsiz Kamp Alanı

Burgazada, İstanbul içerisinde bulunan adalar arasından en çok sevilenlerden biridir. Denizi, insanları ve hoş doğası ile eşsiz güzellikte olan Burgazada’da kamp yapmak isterseniz Madam Martha koyunu tercih edebilirsiniz. İstanbul kamp alanları listesinde yeri bambaşka bir yerde olan Madam Martha Koyu içerisinde hem sessiz bir kamp yapabilir, hemde ihtiyaçlarınızı çevre esnaflardan kolaylıkla giderebilirsiniz. 

Burgazada Madam Martha Kamp Artı Yönleri  

Burgazada Madam Martha Kamp Eksi Yönleri  

Burgazada Madam Martha Ulaşım Haritası


Danamandıra Tabiat Parkı Kamp Alanı
İstanbul Ücretli / Ücretsiz Kamp Alanı

Danamandıra tabiat parkı, İstanbul – Silivri ilçesinde danamandıra beldesinde bulunmaktadır. Doğal gölün çevresinde bulunan Damandıra tabiat parkı, Esenyurt belediyesi tarafından 49 yıllığa orman bakanlığından kiralanmıştır. Seyir terasları, mesire alanları ve kamp alanları mevcuttur. İstanbul kamp alanları listesinde yakın zaman içerisinde popülerliliği hızlıca artan kamp alanları arasına girmiştir.

Danamandıra Tabiat Parkı Kamp Artı Yönleri  

Danamandıra Tabiat Parkı Kamp Eksi Yönleri  

Danamandıra Tabiat Parkı Kamp Ulaşım Haritası


Bozhane Köyü 
İstanbul Ücretsiz Kamp Alanı

Bozhane Köyü, İstanbul merkezine 50 km, Beykoz ilçesine 28 km uzaklıkta yer alan şirin bir mahalledir. Söylenenlere göre 16.yüzyılda kurulduğu düşünülen mahallenin, ilk yerleşimcileri Türkmen aşiretlerinden Bozhanlı Türkleri’dir.

Bozhane Köyü içerisinde yer alan göl kenarında kamp yapabilirsiniz. Bölge kamp için uygun olmasına rağmen insanlar tarafından çok az bilinmektedir. Genellikle kamp için Şile ve Ömerli’nin diğer köyleri ve mahalleri daha fazla tercih edilmektedir. Cumhuriyet Köyü, Esenceli Köyü, Darlık Barajı, Ömerli Barajı bunlardan sadece bazılarıdır. Bu nedenle Bozhane Gölü çevresinde kamp yapacağınız sırada alan içerisinde kimsenin olmaması size ayrı bir huzur verecektir.

Bozhane Köyü Kamp Artı Yönleri  

Bozhane Köyü Kamp Eksi Yönleri  

Bozhane köyü hakkında daha detaylı bilgi almak için Bozhane Köyü yazımı okumanızı tavsiye ederim.

Bozhane Köyü Kamp Ulaşım Haritası


Emirli Köyü 
İstanbul Ücretsiz Kamp Alanı

Emirli Köyü, İstanbul’un Pendik ilçesine bağlıdır. İstanbul merkeze 67 km, Pendik ilçesine 25 km uzaklıkta yer almaktadır. Ömerli barajının geçtiği kollardan biri olduğu için burada kamp yapmak oldukça keyiflidir. İstanbul’da yaşayan insanlarının birçoğunun Emirli Köyü’nü bilmemesi de burada daha sessiz ve huzurlu kamp yapmanızı sağlamaktadır.

Emirli Köyü Kamp Artı Yönleri  

Emirli Köyü Kamp Eksi Yönleri  

Emirli Köyü hakkında daha detaylı bilgi almak için Emirli Köyü yazımı okumanızı tavsiye ederim.

Emirli Köyü Kamp Ulaşım Haritası


Sırapınar Barajı
İstanbul Ücretsiz Kamp Alanı

Sırapınar köyü, İstanbul Anadolu Yakası’nda bulunan Çekmeköy ilçesine bağlı 4 köyden biridir. Çevresinde Ömerli mahallesi, Hüseyinli köyü ve Avcıkoru köyü bulunmaktadır.

Sırapınar Barajı Kamp Artı Yönleri  

Sırapınar Barajı Kamp Eksi Yönleri  

Sırapınar Barajı hakkında daha detaylı bilgi almak için Sırapınar Barajı yazımı okumanızı tavsiye ederim.

Sırapınar Barajı Kamp Ulaşım Haritası


Karakiraz Köyü
İstanbul Ücretsiz Kamp Alanı

Karakiraz Köyü, Şile’ye 35 km uzaklıkta yer alan şirin bir orman köyüdür. Yerleşim alanı deniz kıyısına değil, birkaç kilometre içeride, dağların arasında yer almaktadır.

Karakiraz Köyü Kamp Artı Yönleri  

Karakiraz Köyü Kamp Eksi Yönleri  

Karakiraz Köyü hakkında daha detaylı bilgi almak için Karakiraz Köyü yazımı okumanızı tavsiye ederim.

Karakiraz Köyü Kamp Ulaşım Haritası


KidsLandPark Kamp Alanı
İstanbul Grup Etkinlik Kamp Alanı

KidsLandPark, 2017 yılında İstanbul’un Beykoz ilçesinde faaliyete geçmiş, ailelerin ve özellikle çocuklara doğayı tanıma, kendilerini keşfetme ve tabiat sevgisini aşılama üzerine bir misyon belirleyerek kurulmuştur. 45 dönümlük arazi içerisinde 35 farklı atölye ve survivor parkurları ile yetişkinlere ve çocuklara özgürce eğlenebilecekleri tüm imkanları sunmaktadırlar.

KidsLandPark Kamp Artı Yönleri  

Karakiraz Köyü Kamp Eksi Yönleri  

KidsLandPark hakkında daha detaylı bilgi almak için KidsLandPark Kamp Alanı yazımı okumanızı tavsiye ederim.

KidsLandPark Kamp Ulaşım Haritası


İstanbul şehirler arasında trafik ve stresin en yoğun olduğu şehirdir. Ömrümüzün büyük bir çoğunluğunu geçirdiğimiz bu trafik ve stresin içerisinde temiz bir hava almak ve çadır kampı yapmak bizleri oldukça rahatlatmaktadır. İstanbul kamp alanları bakımdan Türkiye’nin bir çok il ve ilçesine eş değer durumdadır. Ne kadar da boş alan kalmamış ve her yere binalar yapılmış gibi gözükse de İstanbul’da çadır kurulacak yerler oldukça fazladır.

Yukarıda yer alan İstanbul kamp yerleri listemize eklemek istediğimiz, referans olduğunuz işletmeler veya ücretsiz kamp alanları var ise bunları yorum olarak belirtebilirsiniz. 

Kış ayında kamp yapmaktan çekiniyor iseniz Kış kampı hakkında ipuçları yazımızı okuyabilirsiniz. Ayrıca kamp malzemeleri hakkında gerekli bilgiye sahip değilseniz de  kamp malzeme listesi yazımıza göz atabilirsiniz. 

Yazı Özeti
Konu
İstanbul Kamp Alanları » Ücretsiz Kamp Alanları ve Kamp Yerleri
Açıklama
İstanbul kamp alanları listemizde, ücretli ve ücretsiz kamp alanlarının detaylı incelemesini bulabilirsiniz.
Yazar
Yayıncı Adı
Rotamhikaye
Yayıncı Logo