Antalya Plajları » En İyi 22 Antalya Plajı ve Koyları

0
697
suluada

Bu yazımızda “Antalya plajları nerede?”, “Antalya’da denize girilecek sakin yerler var mı?”, “Antalya halk plajları nerede?” , “Hangi Antalya Plajları’nda kamp yapılır?” gibi sorulara yanıt bulacak, Antalya plajları ve koyları hakkında detaylı bilgi sahibi olacaksınız. Türkiye’nin mavi bayraklı plajlarından, 203 tanesine ev sahipliği yapan Antalya’nın masmavi sularında kaybolmaya hazır olun.

En İyi Antalya Plajları ve Koyları Listesi

  1. Kaputaş Plajı
  2. Patara Plajı
  3. Suluada
  4. Phaselis Antik Kenti
  5. Kiriş Koyu
  6. Mermerli Plajı
  7. Lara Halk Plajı
  8. İnciraltı Halk Plajı
  9. Konyaaltı Halk Plajı
  10. Olimpos Plajı
  11. Çıralı Plajı
  12. Adrasan Koyu
  13. Korsan Koyu
  14. Kleopatra Plajı
  15. Damlataş Plajı
  16. İncekum Plajı
  17. Andrea Doria Plajı
  18. Maden Koyu
  19. Alacasu Cennet Koyu

Kaputaş Plajı, Kaş

kaputaş plajı

Sadece Antalya Plajları değil, Dünya’nın en iyi plajları arasında gösterilen Kaputaş Plajı, Kaş – Kalkan arasındaki keskin virajlı yolun hemen altında bulunan, bir kanyon ağzı plajı örneğidir. Kaş’a 20 km, Kalkan’a ise 7 km uzaklıkta yer alan Kaputaş Plajı, her yıl sadece burayı görmek için ülkemize gelen binlerce turisti ağırlamaktadır. Özellikle Uzak Doğu’lu turistler tarafından yoğun ilgi gören Kaputaş Plajı, eşsiz turkuaz suyu ve bembeyaz kumları ile fotoğraf meraklılarının da uğrak noktası haline gelmiştir. Kaputaş’a geldiğinizde, plaja ulaşmak için 190 basamak inmeniz gerekiyor. Bu basamaklar en az Kaputaş kadar meşhur, çünkü inmesi olduğu gibi bir de çıkması var…

Plaja kendi aracınız ile gelirseniz, aracınızı yol kenarına park etmeniz gerekiyor ancak sezonun yoğun dönemlerinde yol kenarına park edilmiş araçlar kilometrelerce kuyruk oluşturabiliyor… Kendi aracınız dışında, Kaş veya Kalkan’dan hareket eden minibüslerle plaja kolayca ulaşabilirsiniz. Kaputaş Plajı’nda yaz mevsiminde, 11.00’dan itibaren insan yoğunluğu artmaya başlıyor. Antalya Plajları arasında en yoğun ilgiyi gören Kaputaş’ı ziyaret etmek için en doğru zaman Eylül-Ekim aylarıdır. İnsan kalabalığı ile örtülmemiş en güzel halini bu aylarda görebilir, mis gibi Antalya havasında yüzmenin keyfini sürebilirsiniz.

Antalya Plajları’nın en ünlüsü Kaputaş Plajı, Kaş Belediye’si tarafından işletiliyor. Tesis içinde şezlong, şemsiye, duş alanları, WC, soyunma kabinleri, restoran gibi hizmetler bulunmakta. İki kişi için günlük şezlong ve şemsiye ücreti 22,5 TL’dir.

Kaputaş Plajı’na gelirken deniz gözlüğü ve şnorkelinizi mutlaka yanınıza alın, suyun altında sizi bekleyen bambaşka bir dünya var, bu zevkten mahrum kalmanızı istemeyiz.


Patara Plajı, Kaş

patara plajı

Antalya Plajları ve Koyları listemize, Dünya’nın en uzun plajlarından olan Patara Plajı ile devam ediyoruz. Kaş’a 43 kilometre, Fethiye’ye ise 73 kilometre uzaklıkta olan Patara, Kaş’ın Gelemiş Köyü’nde bulunmaktadır. 12 kilometrelik kumsala sahip plaj, her yıl binlerce yerli yabancı turist tarafından ziyaret edilmektedir. Patara Plajı, 2020 yılının Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Patara Yılı olarak ilan edilmesi üzerine daha büyük bir önem kazanmıştır. Patara Antik Kenti’ne 1 kilometre uzaklıkta bulunan plaj, Caretta Caretta kaplumbağalarının yumurtlama bölgesidir. Özel Çevre Koruma Bölgesi ilan edilen Patara Plajı, bu yönüyle Antalya Plajları arasında tektir.

Plaj, 15 Mayıs-15 Eylül tarihleri arasında, insanlar ve kaplumbağalar arasında dönüşümlü olarak kullanılmaktadır. 08.00-19.00 saatlerinde ziyaretçiye açık olan plaj, bu saatler dışında kaplumbağalar tarafından kullanılır. 19.00 ile 08.00 saatleri arasında sahilde denize girmek, kamp yapmak, ateş yakmak, çıt çıkarmak kesinlikle yasaktır!

Antalya Plajları arasında Kaş Belediyesi tarafından işletilen diğer bir plaj da Patara Plajı’dır. Plaja giriş ücreti 7,5 TL’dir. Antalya Plajları arasında müze kart ile ücretsiz giriş yapabileceğiniz tek plaj burasıdır. Plaja giriş yapmak için, öncelikle Patara Antik Kenti’nden geçmeniz burada da giriş ücreti ödemeniz gerekmektedir. Müze kart ile ücretsiz olarak giriş yapabilir, hem Antik Kenti gezebilir hem de plajı kullanabilirsiniz. Plaj içerisinde Kaş Belediyesi işletmesi tarafından günlük olarak şezlong ve şemsiye kiralanmaktadır. Bunun için kişi başı 10 TL ödemeniz gerekmektedir.

Patara, Antalya Plajları ve Koyları arasında fotoğraf çekimine en uygun olanıdır. Plaj içindeki meşhur kum tepelerini kullanarak harika fotoğraflar elde edebilirsiniz.

Patara Plajı’na ulaşım için kendi aracınız dışında Kaş ve Kalkan’dan hareket eden minibüsleri kullanabilirsiniz. Araba ile Kaş – Fethiye Karayolu’nun, Ova Beldesi bölgesinde bulunan Patara Plajı sapağından saparak, Gelemiş Köyü içinden geçmelisiniz. Gelemiş Köyü’nün plaja giderken alışveriş yapabileceğiniz son nokta olduğunu unutmayın.

Kaş’ta bulunan diğer plajlar ve koylar hakkında detaylı bilgiye, Kaş Gezilecek Yerler yazısından ulaşabilirsiniz.


Suluada, Adrasan

suluada

Antalya Plajları ve Koyları arasında Türkiye’nin Maldivleri olarak bilinen, Kumluca mevkiindeki Suluada ’ya sadece deniz yolu ile ulaşabiliyorsunuz. Antalya Körfezi’nin en batı ucu olan Gelidonya Burnu, Suluada’ya 7 kilometre mesafededir. Adeta Akdeniz’in saklı cenneti olan Suluada’yı, Antalya halkı bile pek bilmemektedir. Adrasan’dan hareket eden tekneler ile ulaşabileceğiniz Suluada, ismini denizin ortasındaki kayaların içinden çıkan tatlı su kaynağından almaktadır.

Suluada üzerinde bembeyaz kumlara sahip, iki muhteşem plaj bulunuyor. Bu plajları ve Suluada çevresinde yer alan eşsiz koyları keşfetmek için Adrasan’dan günlük tekne turlarına katılmalı ya da kendinize özel tekne kiralamalısınız.

Suluada ve tekne turları hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için daha önce yazdığımız Suluada Türkiye’nin Maldivleri yazısını inceleyebilirsiniz.


Antalya Plajları ve Koyları listemizde sıra, tarih ile doğanın iç içe olduğu, lüks Antalya Otelleri’ne ev sahipliği yapan Kemer’e geldi.

Phaselis Plajı, Kemer

phaselis plajı

Antalya Plajları ve Koyları listemizde Patara Plajı’ndan sonra bir diğer antik kente ev sahipliği yapan plaj da Phaselis Plajı’dır. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı ören yeri statüsünde bulunan Phaselis Antik Kenti ve Phaselis Plajı’na giriş ücretlidir. Plaja giriş için öncelikle Antik Kent girişinden ödeme yapmanız gerekmektedir. Ücretlendirme plaj ve Antik Kent girişini kapsamaktadır, kişi başı 30 TL’dir. Müze kart kullanarak ücretsiz giriş yapabilirsiniz.

Kemer ilçesine bağlı Çamyuva Mahallesi’nde yer alan Phaselis Antik Kenti’ne, kendi aracınız dışında Kemer ve Tekirova’dan hareket eden minibüsler ile ulaşabilirsiniz.

Antik Kent içerisinde 3 tane plaj bulunmaktadır. Bunlar, Kuzey Liman Plajı, Merkez Liman Plajı, Güney Liman Plajı’dır.

Kuzey Liman Plajı

Antik kent içerisindeki ikinci büyük plaj olan Kuzey Liman, Antik Kent’e en yakın konumda bulunur bu sayede araç ile yakınına gelebilirsiniz. Denizi temiz ve berrak olsa da zemini çakıllıdır. Bu yüzden buraya gelmeyi düşünüyorsanız yanınızda bir deniz ayakkabısı bulundurmanızı öneririz. Plajda bulunan gölge alanlar denizin biraz gerisinde kaldığı için, güneş altında kalmamak adına kendi şemsiyenizi getirebilirsiniz. Plajda duş ve WC bulunmuyor, bu hizmetlerden faydalanmak için Güney Liman’a yürümeniz gerekmektedir.

Merkez Liman Plajı

Adını Antik Kent’in tam merkezinde bulunmasından alan plaj, akıntıdan uzak oluşu sebebiyle havuz görünümüne sahiptir. Suyun sığ oluşu ve su sıcaklığının Antalya Plajları ortalamasından yüksek oluşu sebebiyle çocuklu aileler tarafından sıkça tercih edilmektedir. Merkez Liman, çevresinde bulunan ağaçlık alanlar sayesinde hem piknik yapmak hem de denize girmek isteyenlerin uğrak noktası haline gelmiş durumda. Kuzey Liman’da olduğu gibi bu plajda da duş ve WC hizmetinden yararlanmak için, Güney Liman’a yürümeniz gerekiyor.

Güney Liman Plajı

Antik Kent içerisindeki en büyük plaj olan Güney Liman, genel olarak dalgalı olsa da eşsiz manzarası ile gönülleri kazanıyor. Antik Kent’e en uzak konumda bulunan plaj içerisinde duş, WC, soyunma kabinleri ve büfe bulunuyor. Bölgede gerçekleştirilen tekne turlarının bu plajda demir atması sebebiyle, yaz aylarında oldukça kalabalık olmaktadır. Geniş ağaçlık bir alan ile çevrili olan plaj, piknik yapmak için de uygun.

Phaselis Antik Kenti 1. Derece sit alanı olduğundan, bölgede ateş yakmak kesinlikle yasaktır!


Kiriş Koyu, Kemer

kiriş koyu

Antalya Plajları ve Koyları arasında tüplü dalış meraklılarının oldukça ilgisini çekecek olan Kiriş Koyu, Antalya’nın Kemer ilçesinde yer alıyor.  Kemer’e 5,5 kilometre uzaklıkta bulunan Kiriş, lüks Antalya otellerine ev sahipliği yapmaktadır. Kendi aracınız dışında, Antalya veya Kemer’den hareket eden minibüsleri kullanarak Kiriş’e ulaşabilirsiniz. Berrak ve turkuaz suları ile dikkatleri çeken Kiriş Koyu, sualtı fotoğrafçıları için de mükemmel bir yer. Tekne turlarının uğrak noktası haline gelmiş olan koy, yaz aylarında oldukça kalabalık olsa da, Antalya Plajları’nın en mavi fotoğraflar karelerini burada çekebilirsiniz.


Antalya Plajları’nı anlatmaya merkezdeki plajlar ile devam ediyoruz…

Mermerli Plajı, Merkez-Kaleiçi

antalya plajları

Antalya Plajları ve Koyları listemize Antalya’nın merkezindeki, Kaleiçi Yat Limanı’nında, falezler arasında bulunan Mermerli Plajı ile devam ediyoruz. Plaj şehrin göbeğinde olsa da Türkiye’nin Mavi Bayraklı Plajları arasına girmeyi başarmış. Özel bir işletme tarafından “Beach Clup” tarzında işletilen plajın giriş ücreti 20 TL. Plajda alanın dar, şezlongun çok olması sebebiyle, insanların iç içe olduğunu belirtmeliyiz. Tarihi kalenin hemen yanında, deniz keyfi yapmak istiyorsanız, Mermerli Plajı’nı tercih edebilirsiniz. Plaja Antalya Merkez’den, tarihi Kaleiçi sokaklarına yapacağınız kısa bir yürüyüş ile rahatça ulaşabilirsiniz. Plajda denize sadece merdivenler ile iniliyor, kumsalı bulunmuyor. Bu sebeple çocuklu ailelere Antalya Plajları ve Koyları listemizdeki diğer başlıkları incelemelerini önerebiliriz.


Lara Halk Plajı, Muratpaşa

antalya plajları

Antalya Havaalanı’na 10 kilometre, şehir merkezine ise 15 kilometre mesafede bulunan Lara Halk Plajı, şehir merkezinden toplu taşıma ile kolayca ulaşılabilmesi sebebiyle Antalya Plajları arasında en yoğun ilgi görenlerdendir. Türkiye’nin mavi bayraklı plajları arasında yer alan Lara Halk Plajı’nda gözünüzün alabildiği her yer sapsarı kum… Ücretsiz Antalya Plajları’ndan biri olması sebebiyle, Lara Halk Plajı yaz aylarında oldukça kalabalık olmaktadır. Plajda 10 TL karşılığında şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz. Plaj içerisinde bulunan, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen/işlettirilen işletmelerden kişi başı ücret karşılığında mangal kiralayarak, piknik yapabilirsiniz. Plajda duş, soyunma kabini, WC, ücretsiz Wifi hizmetleri bulunmaktadır. İşletmelerde yiyecek-içecek servisi de yapılmaktadır. Lara Halk Plajı, hem yüzme hem de piknik keyfini aynı anda yaşatması sebebiyle, Antalya Plajları arasında çocuklu aileler tarafından en sık tercih edilen yerdir.


İnciraltı Halk Plajı, Muratpaşa

Antalya’nın merkezine 6 kilometre uzaklıkta bulunan, falezler üzerinden denize girme keyfi yaşayacağınız İnciraltı Halk Plajı, 1. Derece doğal sit alanıdır. Türkiye’nin Mavi Bayraklı Plajları arasında yerini almış olan plaj, Antalya Plajları arasında denize asansör ile inebileceğiniz tek plaj olma özelliği taşıyor. İnciraltı Halk Plajı, Muratpaşa ilçesi sahilinde, Mehmet Manavoğlu Parkı’nın içinde bulunuyor. Halk plajı olması sizi yanıltmasın, “Antalya’da denize girilecek sakin yerler var mı?” sorusunun cevabı tam olarak burası. Belediye tarafından işletilen plaja giriş ücreti 10 TL’dir. Şehir merkezinden toplu taşıma ile kolayca ulaşabileceğiniz bir konumda olan plaj, belediye tarafından işletilmektedir. Plaj içerisindeki işletmede yiyecek-içecek servisi bulunuyor, fiyatlar ise gayet uygun. İnciraltı Halk Plajı diğer Antalya Plajları gibi hem masmavi suyu hem de manzarası ile sizleri büyüleyecek, bonus olarak falezlerden denize girme keyfi yaşatacak özel bir yer.

Antalya Plajları ve Koyları listemizin rotasını, şehrin tam göbeğine, Konyaaltı’na çeviriyoruz…


Konyaaltı Halk Plajı, Konyaaltı

antalya plajları

Konyaaltı plajı, Antalya Plajları arasındaki en merkezi plaj olup, 7 kilometrelik bir uzunluğa sahiptir. Plaj içerisinde 10 tane özel işletme bulunmaktadır. Türkiye’nin Mavi Bayraklı Plajları arasına girerek, temizliğini tescillemiş olan Konyaaltı Halk Plajı, içerisindeki işletmelerin de kaliteli oluşu sebebiyle yerli, yabancı turistlerin en sık tercih ettiği noktadır. Lara Halk Plajı’ndan farkı ise denizin daha derin oluşu ve plajın çakıllardan oluşmasıdır.

Plaj içerisinde ücretli/ücretsiz hizmet alabileceğiniz farklı işletmeler bulunuyor. Belediye tarafından işletilen kısımda şezlong ücreti 5 TL, ücretsiz Wifi, WC, duş, soyunma kabini gibi hizmetlerden de yararlanabiliyorsunuz. İşletmeler arasında “beach clup” hizmeti sunanlar da bulunuyor. Bu noktada hangi işletmeyi tercih edeceğiniz tamamen size kalmış, ancak gireceğiniz deniz hepsinde aynı… Dilerseniz kendi şemsiyenizi götürerek bir yere oturabilir, denizin keyfini ücretsiz bir şekilde sürebilirsiniz. Antalya Plajları arasında ulaşımı en kolay olan plaj Konyaaltı Halk Plajı’dır. Şehir merkezinden veya çevre ilçelerden Konyaaltı’na giden tüm toplu taşıma araçları ile rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Konyaaltı Halk Plajı, küçük çakıl taşlarından oluşmakta ve deniz içerisinde de taşlar devam etmektedir. Bu yüzden plaja bir deniz ayakkabısı ile gelmeniz sizi rahatlatacaktır. Yüzme bilmeyenler ve çocuklu aileler için, denizin birden derinleştiğini hatırlatmamızda fayda var.

Antalya Plajları’nda sıra Olimpos ve çevresinde. Tarih ile doğanın muhteşem uyumunu bu plajlarda gözlemlemeniz mümkün.


Olimpos Plajı, Kumluca

olimpos

Antalya Plajları arasında, Antik Kent içerisinde bulunan bir diğer plaj da Olimpos Plajı’dır. Plaja ulaşmak için öncelikle Olimpos Milli Parkı’na girmeniz sonrasında Olimpos Antik Kenti içerisinde 20 dakikalık bir yürüyüş yapmanız gerekiyor. Plaja adını veren, yüzyıllardır sönmeden yanan Olimpos Yanartaşı’dır.

Olimpos Plajı 1. Derece doğal ve tarihi sit alanı içerisinde bulunduğu için, plajda hiçbir tesis bulunmuyor. Duş, WC gibi hizmetlerin de plajda olmadığını, gitmeyi düşünenler için hatırlatmak isteriz. Antalya merkeze 83 kilometre uzaklıkta bulunan Olimpos Plajına, kendi aracınız dışında Antalya Otogarı’ndan hareket eden minibüsleri kullanarak ulaşabilirsiniz.

Antik Kent ve plajı müze kart ile ücretsiz olarak ziyaret edebilirsiniz. Müze kartınız yoksa Antik Kent ve plaja tek seferlik giriş ücreti 30 TL’dir.

Olimpos Plajı’na ücretsiz giriş yolları da bulunmaktadır. Giriş yollarını öğrenmek, Olimpos Yanartaşı, Olimpos Antik Kenti, Olimpos’a Ulaşım ve çevrede yapılacaklar hakkında daha detaylı bilgi almak için, Olimpos Gezilecek Yerler yazısını okuyabilirsiniz.


Çıralı Plajı, Kemer

antalya plajları

Çıralı ile Olimpos birbirini takip eden plajlar olsalar da Olimpos Kumluca’ya, Çıralı Kemer’e bağlıdır. Çıralı Plajı, Antalya Plajları ve Koyları listemizde yer alan Patara Plajı’ndan sonra, Caretta Caretta kaplumbağalarına ev sahipliği yapan bir diğer plajdır. Çıralı Plajı’nın suyu, dere yataklarından gelen suların denize karışması ile serinlemektedir. Çam ağaçlarının kokusu, tarihi kalıntılar, berrak bir deniz, Çıralı Plajı’nda sizi bekleyen güzellikler. Güneyinde Olimpos, Kuzeyinde Yanartaş bulunan Çıralı sahili 3,2 kilometre uzunluğunda olup, iki tarafından da kayalar ile sınırlandırılmıştır.

Deniz kaplumbağalarına ev sahipliği yapması, nesli tükenme tehlikesi altında olan kuşların bölgede görülmesi sebebiyle “Saklı Cennet” olarak anılan Çıralı, Antalya Plajları arasında oldukça büyük öneme sahiptir. 1. Derece doğal ve tarihi sit alanı olan bölgede yapılaşmaya izin verilmediği için, plaj yakınlarında kalabileceğiniz birçok Bungalov tesisi bulunmaktadır. Plajda hiçbir tesis olmadığını göz önünde bulundurarak, kendi sandalye ve şemsiyenizi getirebilirsiniz. Çıralı Plajı’na ulaşım için, Olimpos Plajı başlığı altında anlattığımız yöntemleri kullanabilirsiniz.


Adrasan Koyu, Kumluca

antalya plajları

Antalya merkezine 95 kilometre, Kumluca ilçesine 33 kilometre uzaklıkta bulunan Adrasan Koyu, ismini içinde bulunduğu köy olan Adrasan Köyü’nden alır. Antalya Plajları arasında son yıllarda adından sıkça bahsettiren Adrasan, özellikle tekne turları sayesinde yerli, yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelmiştir. 2 kilometrelik kumsala sahip olan Adrasan Koyu, koyu çevreleyen ormanlar arasında, pırıl pırıl parlayan denizi ile adeta bir doğa harikasıdır. Koy içerisinde ücretli-ücretsiz hizmet sunan plajlar, restoranlar ve pansiyonlar bulunmaktadır.

Adrasan’a, Antalya Otogarı’ndan hareket eden Kumluca otobüsleri ile ulaşmanız mümkündür.

Antalya Plajları ve Koyları arasındaki en popüler yerlerden biri haline gelen Adrasan’ı, güzelliği dışında bu kadar üne kavuşturan şey, buradan Suluada’ya düzenlenen günübirlik tekne turlarıdır.

Adrasan’dan Suluada’ya düzenlenen turlar hakkında detaylı bilgi almak için Suluada Türkiye’nin Maldivleri yazısını okuyabilirsiniz.


Korsan Koyu, Kumluca

antalya plajları

Antalya Plajları arasında özellikle gezginlerin son yıllarda sıkça tercih ettiği Korsan Koyu, Antalya’nın Kumluca ilçesinde bulunur. Antalya Körfezi’nin en batı ucu olan Gelidonya Burnu’na 5,5 kilometre uzaklıkta bulunan Korsan Koyu, buruna en yakın demirleme yeridir.

İki kayalık arasında bulunan, 25 metre uzunluğundaki koy, oldukça korunaklı olduğu için, tarihte ticaret gemilerine liman olmuş, ismini de bu şekilde kazanmıştır.  Kumluca’nın Karaöz Köyü sınırlarında bulunan koyun ismi, Piri Reis’in 1521 yılında yazdığı Kitâb-ı Bahriye’sinde Karaöz Koyu olarak geçmektedir.

Çam ağaçları arasında, masmavi denizin keyfini süreceğiniz koyda aynı zamanda Melanippe Antik Kenti’nin yıkıntıları bulunuyor.

Korsan Koyu’na Adrasan tarafından gidecekseniz, yolculuğunuz yaklaşık 20 dakika sürecektir. Asfalt yol ile Karaöz’e ulaştıktan sonra, toprak yolu kullanarak yaklaşık 10 dakikada koya ulaşabilirsiniz. Demre-Kaş tarafından gidecekseniz eğer, öncelikle Mavikent’e ardından Karaöze giderek, toprak yolu kullanmanız gerekmektedir. Karaöz-Korsan Koyu arasındaki toprak yol bozuk olduğu için araba ile ulaşım çok tercih edilmemektedir.

Macera tutkunlarının en sık tercih ettiği ulaşım yolu ise Likya Yolu üzerinde bulunan Gelidonya Feneri’nden, Korsan Koyu’na yürümektir. Fener ile koy arasında 3 kilometrelik dar bir patika yol bulunmaktadır.

Korsan Koyu’nda WC ve içme suyu bulunmaktadır. Ancak koyda tesis bulunmadığı için, yiyecek-içecek konusunda hazırlıklı olmalısınız.

Tertemiz suyu sayesinde oldukça yüksek bir görüş mesafesine sahip olan koya gelirken, mutlaka deniz gözlüğünüzü getirin ve su altını keşfe çıkın!

Antalya Plajları arasında, kamp yapmaya en müsait yerlerden biri olan Korsan Koyu’nda, yaz aylarında günübirlik piknikçilerden boş yer bulmanız pek mümkün olmasa da koy çevresinde çadır kurabileceğiniz güzel alanlar bulunmaktadır.

Korsan Koyu’na giriş ücretsizdir.


Bu kez Antalya Plajları rotamızı Alanya’ya doğru çeviriyoruz…

Kleopatra Plajı, Alanya

antalya plajları

Yerli ve yabancı turistlerin her yıl akın ettiği, Antalya Plajları’nın en ünlülerinden biri olan Kleopatra Plajı, Antalya’nın batısında bulunan, 2 kilometre uzunluğunda kumsala sahip, geniş bir plajdır. Türkiye’nin Mavi Bayraklı Plajları arasında yer alan Kleopatra Plajı, denizinin yaklaşık 10 metre sığ olması sebebiyle, çocuklu aileler tarafından da çok tercih edilmektedir.

Plaj, adını M.Ö. 69- M.Ö.30 yıllarında yaşamış olan Antik Mısır’ın son Helenistik kraliçesi olan Kleopatra’dan almaktadır. Efsaneye göre, Alanya ve çevresi Kleopatra’ya hediye edilmiş. Kleopatra banyo yapmak ve yüzmek istediğinde kalenin içinden plaja inen tüneli kullanarak, buraya inermiş.

Kleopatra Plajı’nı, Antalya Plajları arasında bu kadar üne kavuşturan bir diğer özelliği ise, altın renginde, incecik kumsalıdır. Her yıl dünyanın birçok yerinden binlerce turist plaja akın etmektedir.

Kleopatra Plajına giriş ücretsizdir. Plajda her 50 metrede bir işletme bulunur. Bunlardan yiyecek-içecek ihtiyacınızı karşılayabilir, şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz. Kleopatra plajında su sporları ve jet ski, deniz bisikleti gibi çeşitli aktiviteler yapılmaktadır. Buraya geldiğinizde deniz-kum-güneş keyfi dışında, adrenalin seviyenizi de yükseltmeniz mümkün…

Kleopatra Plajı’nın güzellikleri saymakla bitmiyor. Buraya gelmişken dünyaca ünlü günbatımını izleyebilir, harika fotoğraflar çekebilirsiniz.

Plaja Alanya ve Antalya’dan toplu taşıma ile rahatlıkla ulaşabilirsiniz.


Damlataş Plajı, Alanya

antalya plajları

Antalya Kalesi’nin eteklerinde, meşhur Damlataş Mağarası’nın hemen önünde yer alan Damlataş Plajı, Antalya Plajları arasında oldukça yoğun ilgi gören plajlardan biridir. Aynı Kleopatra Plajı’nda olduğu gibi, bu plajın da incecik, altın sarısı kumları, plajı cazip hale getiriyor. Plajın arkasında birçok otel bulunuyor ancak Damlataş Plajı’na giriş ücretsiz.

Tertemiz suyu ile Türkiye’nin Mavi Bayraklı Plajları arasında yerini almış olan Damlataş Plajı her yıl binlerce yerli yabancı turist ağırlamaktadır. Berrak denizi sayesinde, sualtı dünyasını rahatlıkla keşfedebileceğiniz Damlataş Plajı’na gelirken, mutlaka deniz gözlüğünüzü yanınıza almalısınız. Denizin altında göreceğiniz birbirinden güzel balıklar ile yüzme keyfiniz daha da eğlenceli bir hal alacaktır.

Plaja gelmişken, hemen arkasında yer alan, Türkiye’nin turizme açılan ilk mağarası olma özelliğini taşıyan Damlataş Mağarası’nı ziyaret etmeyi unutmayın.

Kleopatra Plajı’nın hemen bitiminde yer alan Damlataş Plajı, küçük Kleopatra Plajı olarak da bilinmektedir.

Plajda bulunan işletmelerden ihtiyaçlarınızı karşılayabilir, cüzi bir ücret ödeyerek şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz.


İncekum Plajı, Alanya

antalya plajları

Antalya- Alanya karayolunun 26. Kilometresinde yer alan İncekum Plajı, adından da anlaşılacağı üzere, çok özel bir kuma sahiptir. İncecik, altın sarısı kumları, deniz içerisinde de devam ettiği için burada yüzmek oldukça keyifli bir hale gelmektedir. Antalya Plajları arasında çocuklu aileler tarafından sıkça tercih edilen İncekum, oldukça sığ bir denize sahiptir.

İncekum Plajı’na giriş ücretsizdir. Plajda yeme-içme hizmeti veren işletmeler bulunmaktadır.

Ücretsiz otopark, duş, WC ve soyunma kabinleri bulunan plajda, şezlong ve şemsiye kullanımı ücretlidir.

İncekum Plajı’nda bir de mesire alanı bulunmaktadır. Dilerseniz burada piknik yapabilir aynı zamanda denizin keyfini çıkarabilirsiniz. Hafta sonları ve tatil günlerinde oldukça kalabalık olduğunu söylemeden geçemeyiz…


Andrea Doria Koyu, Finike

antalya plajları

Finike-Demre karayolu üzerinde yer alan Andrea Doria Koyu, Finike merkezine yaklaşık 3 kilometre uzaklıktadır. Antalya Plajları arasında, Caretta Caretta kaplumbağalarına ev sahipliği yapan bir diğer koy da burasıdır. Nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan Akdeniz Fokları’nın da uğrak noktalarından biri olan Andrea Doria Koyu, 1. derece sit alanı ilan edilerek, yapılaşmaya karşı korumaya alınmıştır. Ta ki 2019 yılına kadar…

antalya plajları

El değmemiş, eşsiz bir koy olarak bahsetmemiz gereken Andrea Doria, artık bir tesisin bulunduğu, üstelik sadece kadınların hizmetine sunulan “Altuncan Hatun Kadınlar Plajına” dönüştürülmüştür.

Antalya merkezine 117 kilometre uzaklıkta bulunan Altuncan Hatun Kadınlar Plajı’na şahsi aracınız ile ulaşabileceğiniz gibi, Finike Belediyesi’nin sağladığı belediye önünden kalkan, üzeri açık servis araçlarıyla da ulaşabilirsiniz.

Antalya Plajları arasında, 2019 yılına kadar en iyi korunmuş koylardan biri olan Andrea Doria ne yazık ki üzerine inşa edilen tesis ile “insandan” nasibini almıştır.

Tesis içerisinde, WC, duş, soyunma kabini, yiyecek-içecek, şezlong, şemsiye ve otopark hizmetleri bulunmaktadır.

Plaja giriş ücretsizdir.


Maden Koyu (Atbükü Koyu), Kemer

antalya plajları

Kemer ilçesinde bulunan Maden Koyu, Antalya Plajları arasında en az bilinen, özellikle kamp severlerin dikkatlerini üzerine çeken bir koydur. Koya, Maden Koyu denmesinin sebebi, zamanında buradan Krom madeninin çıkarılıyor olmasıdır. Koyun iç kesimlerinde maden kalıntılarını da görebilirsiniz. Maden çalışmalarının bitmesiyle terkedilen koy, son zamanlarda kamp severler tarafından keşfedilmiş ve duyulmaya başlamıştır. Kemer’in Tekirova mahallesinde yer alan koya, Likya Yolu’nun Çıralı-Tekirova rotasını yürüyerek ulaşabilirsiniz.

Maden Koyu ince çakıllardan oluşan bir plaja sahip, denizi de sığ. Toprağı yapısı sebebiyle koyu renk olduğundan deniz de koyu bir renge sahip. Ancak deniz suyu oldukça temiz ve berraktır.

Maden Koyu kamp yapmak için oldukça müsait ve keyifli bir alandır. Üstelik koy içerisinde içme suyu ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz bir çeşme de bulunmaktadır. Alanın geniş olması ve fazla bilinmemesi, sessiz, sakin bir kamp deneyimi yaşamanıza olanak sağlayacaktır.

Maden Koyu’na kendi aracınız ve tekneler ile ulaşmak mümkün. Ancak buraya gelmeyi düşünüyorsanız, yolların bozuk olduğunu göz önünde bulundurmanızda fayda var. Koyda tesis bulunmuyor, giriş ücretsiz. Koy içerisinde, WC, duş, soyunma kabini, yiyecek-içecek, şezlong ve şemsiye gibi hizmetler bulunmamaktadır.


Alacasu Cennet Koyu, Kemer

antalya plajları

Antalya’ya 50 kilometre, Kemer’e 10 kilometre uzaklıkta bulunan Alacasu Cennet Koyu, Çamyuva ile Phaselis arasında yer almaktadır. İçerisinde tesis bulunmayan koyda, görebileceğiniz tek yapı ufak bir balıkçı barınağıdır. Eğer şanslıysanız, barınakta Akdeniz sularının güzel balıklarından bulabilirsiniz.

Cennet Koyu’na hem karadan hem de denizden ulaşmak mümkün. Kendi aracınızla Kemer-Kumluca yolu üzerindeki “Cennet Koyu” sapağından saparak, yaklaşık 1 kilometrelik dar bir orman yolundan sonra Cennet Koyu’na ulaşabilirsiniz. Araç ve tekne dışında, Likya Yolu’nun Çıralı-Tekirova rotasında bulunan Cennet Koyu’na, müthiş doğa manzaraları eşliğinde yürüyerek de ulaşabilirsiniz.

Yakınında yerleşim yeri bulunmayan, plajda da herhangi bir işletme olmayan Cennet Koyu, Antalya Plajları arasında kamp yapmaya uygun alternatiflerden birisi. Koyun içerisinde su ihtiyacınızı giderecek bir çeşme ve WC bulunuyor. Bölgede kamp yapmak dışında konaklayabileceğiniz en yakın alternatifler, Tekirova otelleridir.

Alacasu Cennet Koyu’na giriş ücretsiz. Yaz aylarında, özellikle tatil günlerinde şehre yakınlığı sebebiyle, günübirlik piknikçiler tarafından akın edilen Cennet Koyu’na gitmek için en uygun zaman Mayıs ve Eylül ayları. Diğer Antalya Plajları’na göre buranın suyu biraz serin, ancak her daim masmavi ve berraktır.

antalya plajları

Akdeniz’in masmavi sularına ev sahipliği yapan Antalya Plajları’nda, keyifli bir tatil geçirmeniz dileriz.

Antalya plajlarına yapacağınız yolculuk sırasında işinizi büyük oranda kolaylaştıracak daha önce hazırlamış olduğumuz Seyahat Uygulamaları yazısını incelemeyi unutmayın.

Yazı Özeti
Antalya Plajları » En İyi 22 Antalya Plajı ve Koyları Listesi
Konu
Antalya Plajları » En İyi 22 Antalya Plajı ve Koyları Listesi
Açıklama
Antalya plajları yazımız içerisinde; ücretsiz Antalya plajları, en iyi Antalya koyları ve denize girilecek sakin yerler olmak üzere 22 plajı sizler için detaylı bir şekilde inceledik.
Yazar
Yayıncı Adı
Rotamhikaye
Yayıncı Logo

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen adınızı buraya girin